EMŞAV Adana İl Başkanlığı’nın yeni hizmet binası törenle açıldı
EMŞAV Adana İl Başkanlığı’nın yeni hizmet binası törenle açıldı
İçeriği Görüntüle

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Yüreğir’de Turhan Cemal Beriker Bulvarı ile Ege Bağatur Bulvarı’nın kesişimindeki alanı kapsayan imar planı değişikliğine yönelik itirazı karara bağladı.

Meclisin 16 Ekim 2026 tarihli ve 276 sayılı kararı, İmar Kanunu’nun 8/b maddesi kapsamında belediyenin resmî internet sitesinde yayımlandı. Karara ilişkin belgeler, 28 Ekim tarihli duyuruyla vatandaşların incelemesine sunuldu.

Plan ve kadastro uyumsuzluğunun giderilmesi amaçlanıyor

Süreç, bölgedeki imar planı ile kadastro parselleri arasındaki uyumsuzluğun giderilmesi amacıyla hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğiyle başladı.

Büyükşehir Belediye Meclisinin 11 Ağustos 2026 tarihli ve 214 sayılı kararıyla onaylanan düzenlemeye, askı süresi içerisinde Yükseliş İmar İnşaat şirketi tarafından itiraz edildi.

Komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi

Başvuru, İmar ve Bayındırlık, Kanunlar ve Emlak komisyonlarında değerlendirildi. İtirazın kabulü yönünde hazırlanan rapor, meclisin 16 Ekim tarihli oturumunda görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Karar doğrultusunda hazırlanan plan değişikliği, 28 Ekim 2026’dan itibaren bir ay süreyle askıya çıkarıldı. Bölgedeki taşınmaz sahipleri ve diğer ilgililer, askı süresi boyunca düzenlemeyi inceleyebilecek.

KAYNAK: ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Kaynak: Haber Merkezi