Esendemir: TGS, basında özgürlüğün lokomotifidir

Esendemir: TGS, basında özgürlüğün lokomotifidir
Yayınlama: 13.07.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Türkiye’de tam 70 yıldır emeğin ve alınterinin simgesi haline gelen Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS)’nın basında özgürlüğün, hakkın ve adaletin yerini bulması için lokomotif görevi üstlendiğini söyledi.

TGS’nin 70. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yönetim kurulu adına açıklama yapan Esendemir, “Sendikal harekete değer veren insanların bir araya gelip kenetlendiği Türkiye Gazeteciler Sendikası hak arama mücadelesinde nereye elini attıysa istediğini söke söke almıştır. Bunun çok sayıda örneğini görmek mümkündür” dedi.

Başkan Esendemir, “Son yıllarda çok büyük sorunlarla karşı karşıya bırakılan basın sektörünün tek çıkış yolu sendikalaşmaktan geçmektedir. Sendikalaşmayan basın kuruluşlarının çalışanlarına neler yaşattığı hepimizin bildiği bir gerçektir. Basın çalışanları örgütlendiği kadar güçlüdür. Bu yönüyle Türkiye Gazeteciler Sendikası çatısı altında birleşme ve kenetlenme zamanıdır. Basın ancak kenetlenerek özgürlüğüne kavuşabilir. Geçmişte elinden alınan haklarına kavuşması için basın çalışanlarının sendika çatısı altında örgütlenmesi Türkiye’nin aydınlık yarınları adına da değerli ve önemlidir” diye konuştu.

Esendemir, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Sendikal mücadelede elini taşın altına koyarak, gerekli sorumluluğu yerine getiren TGS’nin 70. yılını kutluyor, çabalarınızın karşılığını daha çok alacağınız nice aydınlık yarınlar diliyorum. Sendikanın varlığı adına geçmişten bugüne yüreğini ortaya koyan basın emekçilerini de saygı ile anıyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.