Esendemir, “İlkelerinin yılmaz savunucusuyuz”

Esendemir, “İlkelerinin  yılmaz savunucusuyuz”
Yayınlama: 08.11.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Cafer Esendemir, bir ülkenin onurunu, haysiyetini ve büyük mücadeleler vererek nasıl çağdaş ve örnek cumhuriyet haline getirildiğini yedi düvele rest çekerek gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85. yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle andıklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıldönümü şerefini yaşayan yüce milletin, Atatürk’ü 85 yıl önceki duygularla andığını anlatan Esendemir, “Gönlümüzdeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyen yüce önderimiz, Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, aydınlık yarınlarımızın sembolü ve ulusumuzun ışık kaynağı Atatürk’ü anlamak ve vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak için üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz.” dedi.

Atatürk’ün, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözünü anımsatan Cafer Esendemir, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kaldığını ve temel değerlerine sahip çıkıldığını görmenin gururunu yaşıyoruz. Bugün Cumhuriyet’in 100. yılını kutlarken, Atatürk’ün düşüncelerinin, ilke ve devrimlerinin ölümsüzlüğünü görmenin coşkusunu yaşıyoruz. Elbette 10 Kasım bir matem günü değil, Atatürk’ü ve devrimlerini anlama, büyük bir kararlılıkla yaşatma ve bunun mücadelesinin verildiği gün olmalıdır. 10 Kasım, Yüce Türk Milletinin kazanımlarını sahiplenme, koruma, güçlendirme ve geleceğe taşıma günü olmalıdır. Çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmemizin günü olmalıdır.” ifadesini kullandı.

Esendemir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu olarak bir kez daha şükran duygularıyla andıklarını vurgulayarak, tüm şehitlerin aziz hatırası önünde saygı ve minnetle eğildiklerini sözlerine ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.