ERDOĞDU AİLESİ’NİN ADI, SARIÇAM’DA SONSUZA KADAR YAŞAYACAK

ERDOĞDU AİLESİ’NİN ADI, SARIÇAM’DA SONSUZA KADAR YAŞAYACAK
Yayınlama: 21.02.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden Erdoğdu ailesi adına Gülşen Yürür Erdoğdu’nun geride kalan yakınları Erdoğan Şahinoğlu İlkokulu’na çok amaçlı salon yaptırdı. Salonun açılış programında duygusal anlar yaşandı.

Adana’nın Çukurova ilçesinde oturdukları apartmanın çökmesi sonucu Gülşen Yürür Erdoğdu, eşi Atilla Erdoğdu ve kızları Hilal ve Zeynep Su hayatlarını kaybetti. Yaşadıkları büyük acının ardından Gülşen yürür Erdoğdu’nun geride kalan yakınları, acılarını azaltmak ve sevdiklerinin adını sonsuza dek yaşatmak için harekete geçti.

Yürür ailesi, Adana’nın Sarıçam ilçesinde bulunan Erdoğan Şahinoğlu İlkokulu’na çok amaçlı bir salon yaptırdı. Salona, “Gülşen Yürür Erdoğdu Çok Amaçlı Toplantı Salonu” adı verildi.

Düzenlenen açılış programına, Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç ve eşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İnal, okul müdürleri, öğretmenler, Yürür ailesi ve yakınları ile öğrenciler veliler katıldı. Program, Kur’an-ı Kerim okunup dua edilmesiyle başladı.

Okul müdürü Durmuş Ali Erdoğan, yaptığı selamlama konuşmasında; “Bugün burada toplanmamızın sebebi, Gülşen Yürür Erdoğdu ve onunla birlikte cennete uğurladığımız ailesinin anısını yaşatmaktır. Okulumuza ve öğrencilerimize verdiğiniz büyük destekten dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç ise, depremin getirdiği acıların ne kadar derin olduğunu vurgulayarak, “Toplumsal dayanışma ve bir arada olma duygusu, bu gibi zor zamanlarda önem kazanıyor. Yaşadığımız bu büyük felaket bizlere depreme karşı her zaman hazırlıklı olmamız gerektiğini ve şehirlerimizi de bu gerçeği göz önüne alarak imar etmemiz gerektiğini göstermiştir” diye konuştu.

Yürür ailesi adına hüzünlü bir konuşma yapan Buse Yürür, yaşadıkları acıyı ve sevdiklerinin hatıralarını paylaşırken, gözyaşlarına boğuldu. Buse Yürür, ” Umuyoruz ki burada eğitim gören her çocuk, onların adını ve hatıralarını yaşatır” ifadelerini kullandı.

Gülşen Yürür Erdoğdu’nun adını yaşatmak için bir araya gelen misafirler, 2-E Sınıfı öğrencilerinin sunduğu “Bir Deprem Masalı” tiyatro gösterisiyle de duygusal anlar yaşadı.  Programın sonunda, aile adına Gülseven Yürür ve Bülent Yürür’e plaket ve çiçek takdim edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.