Erdem:Ceyhan’da ilkleri başarmaya çalışıyoruz

Erdem:Ceyhan’da ilkleri başarmaya çalışıyoruz
Yayınlama: 13.01.2023
A+
A-

 

 

DOBRA DOBRA ANLATTI

Adana’nın tek, Ceyhan ilçesinin ilk ve tek kadın Belediye Başkanı Hülya Erdem, Toros TV ve Radyo Toros’un Yılmaztürk’le Yerel Gündem Programı’nın konuğu oldu. Toros Gazetesi ve Toros TV Genel Koordinatörü İnci Yılmaztürk’ün sorularını cevaplayan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Ceyhan’daki hizmet atağını, kadın belediye başkanı olmanın getirdiği zorlukları, avantajları ve Ceyhan ile ilgili hedeflerini dobra dobra anlattı.

“ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ”

İnci Yılmaztürk’ün, Hülya Erdem’in gülen yüzü, hoşsohbetiyle konuk almaktan duyduğu mutluluğu paylaştığı yayında konuşan Başkan Erdem, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle de tüm gazetecilerin emeklerinin karşılığını aldığı, özgür yayın yaptığı günlerin gelmesini diledi. Ceyhan’da çözüm odaklı çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Erdem, Ceyhanlı hemşehrilerinin hakkını kimseye yedirmeyeceğini, kadın belediye başkanı olduğu için kendisini korkutmaya çalışanlara asla prim vermeyeceğini, dik duracağını, hizmet aşkıyla çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini vurguladı.

**************************************************

Adana’nın tek, Ceyhan ilçesinin ilk ve tek kadın Belediye Başkanı Hülya Erdem, Toros TV ve Radyo Toros’un Yılmaztürk’le Yerel Gündem Programı’nın konuğu oldu. Toros Gazetesi ve Toros TV Genel Koordinatörü İnci Yılmaztürk’ün sorularını cevaplayan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Ceyhan’daki hizmet atağını, kadın belediye başkanı olmanın getirdiği zorlukları, avantajları ve Ceyhan ile ilgili hedeflerini dobra dobra anlattı.

Yılmaztürk’ün sorularına cevap veren Başkan Erdem şunları söyledi;

CEYHAN VE CEYHANLI ÖZELDİR

Yımaztürk:Ceyhan’da yeni yıl afişleriniz ve bilboardlarınız tahrip edildi. Belediye olarak suç duyurusunda bulundunuz ama yapılan bu tahribatın altındaki art niyet ne idi?

Başkan Erdem:Ceyhan’ı sevmeyen bazı Ceyhanlıların yaptığını düşünüyorum. Biz belediye olarak Ceyhanımızda ortamı geren hiçbir girişimde bulunmamaya özen gösteriyoruz. Halkımızla iç içe yürek yüreğe çalışıyoruz. Kamunun malına zarar verilmesini kimse kabul etmez. Ceyhanlı hemşehrilerimizin vergileriyle, emekleriyle oluşan belediye ekonomisine kimsenin darbe vurmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü biz halkımızın her kuruşunu doğru olarak kullanmaya özen gösteriyoruz. Saldırı Ceyhan halkına zarar veriyor. Kamu malına zarar vermenin ne amacı olabilir ki! Biz gerekli suç duyurumuzu yaptık.

Türkiye’nin neresine giderseniz gidin mutlaka bir Ceyhanlı vardır. Her yerde mutlaka bir Ceyhanlı’nın çayını içersiniz. O nedenle Ceyhan ve Ceyhanlı özeldir.Gerginliğe, huzuru bozmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Gerekli cezayı alacaklarına da inanıyorum.

KADINLAR HER İŞİ BAŞARIR

Yılmaztürk:Bu olayın ardından “Kadın olduğum için bize gücü yetmez dediler ama, herkese hodri meydan” dediniz. Kadın bir belediye başkanı olmak zor mu yada zorlaştırmaya mı çalıştıranlar var?

Başkan Erdem:Kadın belediye başkanı olmak kolay. Kadınlar her yerde var, her işi başarır. Çukurova Bölgesi’ndeki tek kadın belediye başkanı olarak zorlukların üstesinden gelebileceğimizi net olarak göstermeye çalışıyorum. Kadınlar güven demek, emek demek, başarı demektir. Maalesef bazı art niyetli kişiler kadın olduğumuz için bizi sindirmeye çalışabiliyor. Asla geri adım atmıyoruz. Dik duruyoruz, işimize bakıyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirtmem. Bunun için mücadelemi veriyorum. Bu nedenle hodri meydan dedim. Annelik duygumuz, kardeşlik duygumuz, komşuluk ve insani ilişkilerimizi hep ön planda tutarak görev yapıyoruz. Anne ve bir kadın olarak dinliyorum, anlıyorum, toplumun tüm kesimleriyle bir araya geliyorum. Not alıyoruz, çözüm üretiyoruz. Belediyemizde çözüm odaklı çalışıyoruz.

CEYHAN BİRİNCİSİ CEGEM’DEN ÇIKTI

Yılmaztürk:Sadece yol-asfalt yapmak gibi rutin belediyecilik hizmetleri dışına da çıkarak, sosyal belediyecilik hizmetleri de yapıyorsunuz. Bu hizmetlerden Ceyhan Gençlik ve Eğitim Merkezi (CEGEM) ile konumuza başlayalım. CEGEM’in faaliyetlerini anlatır mısınız?

Başkan Erdem:Mevcut öğrencilerimizle mezun olmuş öğrencilerimizi üniversiteye hazırlıyoruz. 2020-2021 dönemi Ceyhan birincisi CEGEM’den çıktı. 2020 yılından bu yana 1200 öğrenciye ücretsiz hizmet verdik. Gençlerimiz kadromuzu beğeniyor, testlerimize, sınavlarımıza katılıyor. Ceyhan’da eğitime çok önem veriyoruz. Her şeyin başında eğitimi esas alıyoruz. Hiçbir ayrıma meydan vermeden CEGEM’de her çocuğumuza yer vermeye çalışıyoruz. Ekonomik durum herkesin malumu. Her aile çocuğunu özel dershaneye gönderemeyebiliyor. Ailelerin çocuklarına yeterli eğitimi verebilmesi için bizler de elimizden geleni yapıyoruz. Başarılı, pırıl pırıl gençler.Gencimizin biri var. İstanbul’da Hukuk Fakültesi’nde okuyor. Buradan da selam söylüyorum. Çocuğumuz şöyle demişti: “Dershaneler bana inanmadı, imkanımın olmadığını söyledim ama kimse beni dinlemedi. Bir tek sen beni dinledin.” Şimdi o çocuğumuz Ceyhan birincisi ve İstanbul’da Hukuk Fakültesi’nde okuyor. Tıp Fakültesi’nde okuyan öğrencimiz var. Mühendislikte olanlar, öğretmenlik okuyan çocuklarımız var. Mahallelerdeki çocuklarımız bu başarıları duyduğunda kendileri de motive oluyor ve örnek alıyorlar. 300’ün üzerinde öğrencimizi bu yıl da üniversiteye hazırlıyoruz.

KADIN ELİ HER YERDE

Yılmaztürk:Kadın Eli Ekibi ile hangi faaliyetleri yürütüyorsunuz?

Başkan Erdem:CHP’li belediyelerimizin misyonunda sosyal belediyecilik anlayışı var. Üretken, paylaşımcı ve hizmet çeşitliliğini artıran bir yapıyla çalışıyoruz. 30 kişiden oluşan çoğunluğu kadınlardan oluşan ekibimiz var. Ev ziyaretlerinde bulunuyorlar. Hem evin durumunu gözlemliyorlar, hem de ekonomik olarak yaşadıkları sıkıntıları dinliyorlar. Öz bakımını yapamayan, yatalak hastalara, traştan pansumana, temizlikten çevre düzenlemesine kadar bir çok hizmet veriyor. Belediyemiz imkanları dahilinde, çözebildiğimiz kadar sorunu çözmeye çalışıyoruz. Bu arada ilçenin sosyal ve ekonomik verilerini de çıkarıyoruz ortaya. Birebir görüşmelerimizde sorunları dinlerken çözüm anlayışımızı da anında gösteriyoruz. Gittiğimiz mahallelerde günlerce çalışmalarımız oluyor.  Ekiplerimizle birlikte özellikle akşam saatlerinde ben de ailelerle bir araya geliyorum. Çaylarını içiyorum. Sorunlarını anlatan Ceyhanlılar kadar sadece belediye başkanını görmek isteyen vatandaşlarımız da var. Olabildiğince halkımızla iç içe olmaya çalışıyorum. Pandemi döneminde ekibimiz sürekli sahada yer aldı. Hastalık geçiren personelimiz oldu. 65 yaş üzeri ve eve kapanmak zorunda kalan ailelere olabildiğince ulaşıldı. Gıda, ilaç, maske, yiyecek-içecek konusunda pandemi sürecinde halkımızı mağdur etmemeye çalıştık. Kadın eli her yerde. Ceyhan’ın her sokağında, her mahallesindeyiz.Sabahları halkımıza, işçimize, öğrencilerimize çorba ikramı yapıyoruz. Üç ayrı noktada çorbalarımız hemşehrilerimizle buluşuyor. Dağıtım noktalarını artırmayı planlıyoruz. Vatandaş memnun.

CEYHAN’A AŞEVİ MÜJDESİ

Yılmaztürk:Ceyhan’a aşevi açmayı planlıyor musunuz?

Başkan Erdem:Önümüzdeki dönemde aşevi projemiz var. İki ay içerisinde temel atmayı planlıyoruz. Her evde cenaze olabiliyor. Aileler cenazenin üzüntüsünü yaşarken bir de yemek derdiyle uğraşıyor. İlk gün yemeklerini biz karşılayacağız. Seri halde bu çalışmamızı tamamlayacağız. Kadın eli ekibimiz ailelerin yanında olacak. Harcamalarımızı doğru yapıyoruz. Belediyemizin ekonomisini halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda doğru kullanıyoruz. Ceyhan Belediyesi’nin işleri tıkır tıkır işliyor.Yollarla ilgili vatandaşımızın sıkıntısı vardı. Ceyhan’da artık hem temiz suya kavuştu, sokaklar asfaltlandı, yollarımız bitti. Şu an Ceyhan’da yol sorunumuz kalmadı. Buradan Adana Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Zeydan Başkanla birlikte sağlıkla suya kavuştuk, sular da artık kesilmiyor.

YAŞLI VE HASTALARA BAKIM HİZMETİ

Yılmaztürk:Evde Bakım Birimi ile hedef kitleniz kimler, bu birimden kimler yararlanabiliyor, bugüne kadar kaç kişiye ulaşabildiniz?

Başkan Erdem:Ekiplerimiz geziyor. Belediyemizde halk masamız var. Oradan da halkımızın taleplerini alıyoruz. İsteyen belediyemizi de arıyor. Evlere ulaşarak ev temizliği de yapıyoruz. Yaşlı, hasta, sıkıntılı ailelerin evlerini de ekiplerimiz temizliyor. Belediyemizin kadın eli ekibini aradıklarında hemen yardımcı olunuyor.

 15 AYRI BRANŞTA KURSLAR DEVAM EDİYOR

Yılmaztürk: Basketboldan voleybola, baleden Türk halk danslarına, güreşten jimnastiğe, bağlamadan gitara 15 ayrı branşta kurslar düzenlediniz.Bu kurslar hala devam ediyor mu?

Başkan Erdem:Kurslarımız aralıksız devam ediyor. İyi bir kadromuz var. Güreşlerde sürekli dereceler alıyoruz. Öğrenciler yetişiyor, milli sporcularımız var. Ayrıca tekvandoda kadın milli sporcumuz var. Bale kurslarımızda iyi durumdayız. 160 kadınımız ücretsiz spor kurslarına dahil oldu. Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde ve İstiklal Mahallemizdeki kapalı spor salonumuzda, ayrıca CEGEM binamızda ayrı ayrı kurslarımız düzenleniyor. Ayrıca dikim atölyemiz var. Burada da bazı kurum ve kuruluşlara, okullara hizmetler veriyoruz.

PERSONELİMİZİN KIYAFETİ DİKİMHANEDEN OLACAK

Yılmaztürk:Sosyal belediyecilik yanında kendi öz kaynaklarınız ile yaptığınız hizmetler var mı? (Banklar, masalar, çöp konteynerleri gibi)

Başkan Erdem:Bu yaz personelimizin kıyafetini kendimiz dikeceğiz. Tüm ekiplerimizin kıyafetleri belediye ekiplerimiz tarafından, belediyemizden dışarıya kaynak aktarmadan dikilecek. Ayrıca çantalar, mutfak önlükleri, mutfak havluları da dikiyoruz. Turunç reçelleri yapıyoruz, turşu, salça yapıyoruz. Ayrıca Ceyhan’da Ziraat Bankası yanında 20 gün içerisinde satış noktamızın açılışını da yapacağız. Buradan elde edilen gelirle öğrencilerimize destek sunacağız. Ayrıca bu sayede kadınlar kendi aile bütçelerine de katkıda bulunuyor. Türkiye’nin bir çok bölgesine salçalarımızı da ikram ediyoruz. Kadınların ekonomisine katkıda bulunmanın yanında girişimci ve üretken kadınların artmasına da vesile olmuş oluyoruz. Ceyhan’ın zeytinyağı coğrafi işaret belgesini de aldı. Bu da Ceyhanımıza büyük katkı sunacak. Ceyhan’ın zeytinyağının Türkiye’de eşi benzeri yok. Asit oranı çok düşük. Soğuk sıkım zeytinyağımızın lansmanını yapacağız ve tüm Türkiye’de hem Ceyhanımızı hem de zeytinyağımızı öne çıkaracağız. 560 yeni çöp konteyneri aldık. Belediyemiz bünyesindeki personelimizle kırılan, dökülen 1500’e yakın çöp konteynerini yeniledik. Parklarımızdaki bankları da kendi atölyemizde yapıyoruz. Kompost alanımız da hizmete girecek. Atıkları kompost gübreye çevirmekle ilgili projemiz var. Atıklardan gübre üreteceğiz. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergiliyoruz. Sürekli alanlarda sahalarda oluyoruz. Tabi sadece Ceyhan değil, CHP’li tüm belediyeler sosyal belediyecilikte çığır açtı diyebilirim.

CHP’Lİ BELEDİYELER YARDIMCI OLUYOR

Yılmaztürk:Ceyhan’ın alt yapısı ne aşamaya geldi, Büyükşehir ile birlikte yürüttüğünüz çalışmalar nelerdir?

Başkan Erdem:Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’la birlikte Ceyhan’da çok güzel işler başardık, başarmaya devam ediyoruz. Büyükşehir’in, Seyhan’ın, Çukurova’nın ekipleriyle birlikte hareket ediyoruz. Eksiklerimizde tüm CHP’li belediyelerimiz bize yardımcı oluyor. Büyükşehirimiz tüm asbestli boruları değiştirdi. Sularımız sağlıklı hale geldi. Temiz ve kesilmeyen suya kavuştuk. Altyapımızdaki sorunlar Zeydan Başkan’la birlikte tarihe karıştı. Buradan ayrıca yine teşekkür ediyorum.

OLMAZ OLMAZ DENİLENİ YAPTIK

Yılmaztürk:Yeni hastane köprüsünü ve yolunu tamamladınız ve bu sizin için neden önemliydi?Göreve geldiğiniz günden bu yana tamamlanan başka projeleriniz oldu mu?

Başkan Erdem:Ceyhan Devlet Hastanesi biraz ilçenin dışında yer alıyor. Cumhuriyet ve Namık Kemal Mahallesi’nde DSİ’ye ait bir dere yatağı var. Hastaneye geçiş için dere üzerinden geçişi sağlamak için girişimlerde bulunduk. Tarlaların içerisinden geçen bir yol ve gerek sağlık çalışanları gerekse hemşehrilerimizin hastaneye geçişi zordu. Mühendis arkadaşlarımızla görüştük. Tüm zorlukları aşıp güzel bir köprü yaptık. İnsanlarımız acil durumlarda hastaneye daha hızlı ulaşıyor. Olmaz olmaz denilen köprüyü yapmanın sevinciyle doluyuz. Ceyhan halkımıza hayırlı olsun.

MAAŞLAR ASGARİ ÜCRETİN ÜZERİNDE OLACAK

Yılmaztürk:Personelin maaşlarını zamanında ödeyebiliyor musunuz ve asgari ücretin artışından sonra en düşük maaş ne kadar olacak?

Başkan Erdem:Personelimizin maaşlarını günü gününe ödemeye özen gösteriyoruz. Asgari ücretin üzerinde maaş veriyoruz. Yeni yapılan zamlar doğrultusunda yine asgari ücretin üzerinde maaş ödeyeceğiz. Personelimizin içi rahat olsun.

 YILANKALE’YE 5 TANE SEYİR TEPESİ

Yılmaztürk:Çalışması devam eden projeleriniz nelerdir?

Başkan Erdem:Ceyhan’da ilkleri, enleri, tekleri başarmaya çalışıyoruz. Devam eden bir çok projemiz var. Kaymakamlık önünde Yaşar Kemal Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezimiz yapılıyor. Burada hem gençlerimiz hem kadınlarımız bir araya gelebilecek. Belediyemizin işleteceği kütüphane ve kafe olacak. Ayrıca ailelerin dinlenebileceği bir alan oluşacak. Girişimci, üretken kadınların el emeği göz nuru, yiyecekleri, içecekleri sergileyebilecekleri, satabilecekleri bir alanımız da olacak. Hareketli bir yer olacak. 20 gün içerisinde açılış yapmayı planlıyoruz. Cumhuriyet mahallemizde bisiklet evimiz tamamlanmak üzere. Ceyhan ve bölgemiz için büyük önem taşıyan Yılankale’de restorasyon çalışmalarımız olacak. Valilik, belediyemiz ve il kültür turizm müdürlüğünün ortaklaşa yapacağımız çalışmalarla Yılankale çok özel bir yer olacak. Yürüyüş güzergahında çalışmalar başladı. Ayrıca 5 adet seyir tepesi yapılacak. Bu projemiz bölgemizin çehresini değiştirecek. En kısa sürede insanlarımızı Yılankale’ye bekleyeceğiz. Adıyaman Nemrut’ta doğan güneşin batışını izlemek üzere tüm vatandaşlarımızı Ceyhan Yılankale’ye bekleyeceğiz. Çok özel anlara tanıklık edecekler. Sirkeli höyüğü de gün yüzüne çıkarıyoruz. Kazı çalışmaları devam ediyor. Tarihi günümüze taşıyoruz. Agatha Christie’nin romanlarını yazdığı vagonların bulunduğu Sirkeli Höyük büyük önem taşıyor. Ceyhan’da Namık Kemal Mahallesi’nde 10 dönümlük bir arazimize amfi tiyatro, kafeteryalar, sanat atölyeleri oluşturacağız. Etrafında yürüyüş yerleri ve oturma alanları olacak. Projemiz hazır. Bu projeyi de hayata geçireceğiz. Parklarımız hem pırıl pırıl, hem de yeni yerlere park yapmaya devam ediyoruz. Son dönemlerde 16 yeni park yaptık. Yenilediğimiz bir çok parkımız da var. 112 mahallemize eşit hizmet üretmek için gece gündüz çalışıyoruz.

CEYHAN KADİM BİR KENT

Yılmaztürk:Son olarak neler söylemek istersiniz?

Başkan Erdem:Yayınınıza konuk ettiğiniz için teşekkür ediyorum.Ceyhan Nehri kıyısında önemli bir projemiz olacak. Ceyhan Girişi’ndeki Demirköprü civarını tamamen temizledik. Nehir kenarı için Zeydan Başkanımızla birlikte yeni bir çalışmamız da olacak. Şehit ve Gaziler Müzemizin açılışını yaptık. Projelerimiz devam ediyor. Temmuz-Ağustos 2023’te devam eden projeler bitecek. Daha sonra yeni çalışmalarla halkımıza hizmete devam edeceğiz. Ceyhan’da festivaller, konserler de hız kesmiyor. Ceyhan kadim bir kent. Medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir ilçe. Geçmişten bu güne kültür-sanat, sinema, müzik, eğlence kültürü olan bir ilçe. Ceyhan’ı bu anlamda eskisinden daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz. Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, temeli atılan Petrokimya Tesisleri, Birincisi tamamlanan, ikincisi tamamlanmak üzere olan Organize Sanayi Bölgeleri, bu projeler bizim için çok önemli. Sadece Ceyhan’daki değil Adana’nın tamamındaki işsizliği büyük ölçüde bitirecek projeler. Tüm buralar bize katma değer üretecek. Deniz yoluyla ihracat yapılacak bir yapıya da kavuşacağız. Düşünün ki Türkiye’nin cari açığının yüzde 25’ini Ceyhan’daki yatırımlar tamamlandığında bizim bölgenin karşılayacağı söyleniyor. Bu yatırımların bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz.

CEYHANSPOR’A DESTEK ÇAĞRISI

Yılmaztürk:Amatör spor kulüpleri destek verdiğiniz için sosyal medya üzerinden teşekkür ediyorlar.Bu kulüplerimize de nasıl yardımcı oluyorsunuz?

Başkan Erdem:Amatör kulüplerimize değer veriyoruz. İhtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Ceyhanspor’un ihtiyaçlarını da imkanlarımız ölçüsünde karşılıyoruz. Ceyhanlı iş dünyasını ve hayırseverleri de Ceyhanspor’a destek olmaya çağırıyoruz. Her şey Ceyhanlı hemşehrilerim için. Elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz. Hiç kimse gözümüzü korkutamaz. Ceyhanlının emeğini kimseye yedirmeyeceğiz.Herkes böyle bilsin. (HABER:EDA ARSLAN)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.