Enkazdan kurtarıldığında kitaplarını soran öğrenci, tıp fakültesini hedefliyor

Enkazdan kurtarıldığında kitaplarını soran öğrenci, tıp fakültesini hedefliyor
Yayınlama: 07.03.2023
A+
A-

(AA)-Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’ın Antakya ilçesindeki 5 katlı apartmanın enkazından 63 saat sonra çıkarılan ve ambulansta acil servis ekiplerine “enkazda ders kitaplarının kalmasına üzüldüğünü” söylemesiyle dikkati çeken lise öğrencisi Gürkan Öztürk, tıp fakültesinde okumayı hedefliyor.

Ders çalışmak için gittiği dedesinin Ürgenpaşa Mahallesi Altınevler Sitesi’ndeki evinde depreme yakalanan ve 63 saat sonra enkazdan çıkarılan 19 yaşındaki Öztürk, hastanedeki tetkiklerinin ardından bir süre kaldığı amcasının evinden ailesiyle Ceyhan Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi.

Ambulansta acil servis ekipleriyle yaptığı sohbette “enkazda ders kitaplarının kalmasına üzüldüğünü” söylemesiyle gündeme gelen Öztürk’ün tedavisi burada devam ediyor.

Öztürk, tedavisinin tamamlanmasının ardından derslerine çalışmaya başlamayı ve depremden önce hedeflediği tıp fakültesini kazanmayı istiyor.

Gürkan Öztürk, enkaz altında kaldıktan sonra sakinliğini koruduğunu söyledi.

Zor durumda da soğukkanlılığını sürdürmenin başarıyı getirdiğine inandığını ifade eden Öztürk, “Ben kişilik olarak zor bir durumda kaldığımda ağlamanın, kedini kaybetmenin işe yaradığını düşünmüyorum. Zor zamanlarda soğuk olan insanların daha başarılı olduğunu düşünüyorum. İnsan zor durumdayken kendisine odaklanması gerekiyor.” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.