‘’EN YÜKSEK ÖZGÜVENİ OLANLAR …MANYAKLAR ,PSİKOPATLAR ve NARSİSTLER dir ‘’

Yayınlama: 01.12.2023
Düzenleme: 28.11.2023 17:14
A+
A-

Prof. Dr. Acar Baltaş şöyle anlatıyor…

‘’-Dünya da en yüksek özgüveni olanlar çok sık tekrarlıyorum…MANYAKLAR PSİKOPATLAR VE NARSİSTLERDİR…

Özellikle narsistler ,nedeni belli olmaksızın sahip olmadıkları özelliklere sahip olduklarını düşünmek, ve sahip oldukları özellikleri abartmak işler yoluna gitmediği zaman da hiç sorumluluk almayıp koşulları ve başkalarını suçlamak Narsistlerin en önemli özelliğidir.

Ve bu Narsistlerin ölçüsüz yeterlilik duygusu insanlarda gerçek algısı yaratıyor ve özgüvenin çok değerli bir şey olduğu kabulünü doğuruyor.

Bunlar Amerikan psikolojisinin başımıza dert ettiği kavramlar Amerika daki Klinik narsisizm bundan 40 yıl öncesine kıyasla on katı yükselmiş durumda…’’

…………….

Etrafınızı ve ülke genelini dikkatlice bir inceleyin, bu tür insanların  ne kadar fazla olduklarını göreceksiniz.

Her anınızda her yanınızda ve televizyon ekranlarında sık sık görüyorsunuz bu tür insanları…

…………….

Prof.Dr. Acar Baltaş  İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nörofizyoloji alanında doktorasını tamamlamış ve beyin fonksiyonları konusunda uzmanlık almıştır.1981 yılında Tıp bilimleri doktoru ,uygulamalı psikoloji doçenti ve profesör ünvanlarını almıştır. Amerika da stres azaltma teknikleri ve ağrı kontrolü üzerine çalışmalar yapmıştır.

THY de 5 yıl kabin personelleriyle birlikte davranış düzenleme projesini yürütmüştür.2002 yılından itibaren Galatasaray Futbol takımının psikolojik danışmanlık görevini yürütmüştür.

Türkiye de geniş kitlelere psikolojinin insan ihtiyaçları ve iş hayatının sorunları için bir çözüm olduğunu gösteren bir öncüdür. Baltaş,bunu psikolojinin bilimsel değerinden ve temelinden ödün vermeksizin gerçekleştirmiştir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.