Emlakçılar dört gözle konut kredisini bekliyor

Emlakçılar dört gözle konut kredisini bekliyor
Yayınlama: 23.08.2023
A+
A-

(İHA) – İlk evini alacak vatandaşlar için 1.20 faizli, 180 ay vadeli konut kredisi çalışmaları Mersinli emlakçıları heyecanlandırdı. Kredinin verilmesiyle piyasanın canlanacağını söyleyen Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Sinan Canpolat, satışların artacağını belirtti. Canpolat, “Bu kredi gayrimenkul sektörüne can suyu olacaktır” dedi.

İlk evini alacak vatandaşlar için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Merkez Bankası çalışmalarınca 180 ay vadeli ve 1.20 faizli konut kredisi yürürlüğe giriyor. Konut kredisi almak isteyen vatandaşlar, yeni açıklamalar doğrultusunda çalışmaların tamamlanmasını bekliyor. Yapılacak çalışmayla birlikte konut arzının artması beklenirken, emlakçılar da sabırsızlıkla gelecek güzel haberi bekliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Sinan Canpolat, şu anda gayrimenkul sektörünün sıkıntılı günler yaşadığını söyledi. 2023’ün yarısının geçmesine rağmen sektörde halen durağanlık olduğunu kaydeden Canpolat, “Hükümetin bu çalışmasını çok olumlu buluyoruz. Çünkü inanın satışlar yok denecek kadar durmuş durumda. Yabancı satışları yok denecek kadar az. 1.20 faiz oranıyla, 180 aylık bu konut kredisi inanın gayrimenkul sektörüne bir can suyu olacaktır ve piyasaları hareketlendirecektir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.