Emekliler ekonomik soykırımının kurbanı olacak

Emekliler ekonomik soykırımının kurbanı olacak
Yayınlama: 15.07.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – CHP Sözcüsü Faik Öztrak, emeklilerin maaş zammının yüzde 25 ‘le sınırlı kalmasına ilişkin yaptığı açıklamada “Emeklilerimiz bu şartlarda  Erdoğan’ın, ekonomik soykırımının kurbanı olacak” dedi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Meclis’te önceki gün görüşülen torba yasada emeklilere uygulanacak maaş zammının yüzde 25’le sınırlı kalmasını eleştirdi.

Öztrak, “Milletin sırtına 1 trilyon liradan fazla vergiyi, eli titremeden yükleyen bu hükümet, milyonlarca emekliye sıfır maaş artışı verdi. Oysa seçim öncesinde hükümet, emekli aylıklarında adaletsizliği gidermek için kademeli artış sözü vermişti” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli maaşlarının iyileştirilmesi için “talimat verdiğini”, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de memura verilen seyyanen zammın kök aylığa yansıyacak şekilde emekliye de uygulanmasını istediğini anımsatan Öztrak, “Ama bunların alayı samimiyetsiz çıktı dedi.

Emeklileri enflasyon canavarına ezdirmemek için verdiğimiz önerge hükümetin büyük ortağı tarafından rededildi. Bu konuda sızlanıp duran küçüğü de görmezden geldi. Dolaylı olarak reddetti. Emeklilerimiz de Erdoğan’ın, ekonomik soykırımının kurbanı olacak” diye konuştu.

Haber : Yusuf Kahraman

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.