“Eğitime destek geleceğe yatırımdır”

“Eğitime destek geleceğe yatırımdır”
Yayınlama: 11.06.2022
A+
A-
(HABER MERKEZİ)-TOROS-Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, sadece afetlerde değil toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda yer alan Kızılay’ın  eğitime destekle de gelecek kuşakları kucakladığını bildirdi.
Türk Kızılay, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile özel eğitim sınıflarının ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla belirli okullara materyal ve teşrifat desteği sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Adana’da 13 okula özel eğitim meteryali ve teşrifat desteği sağlandı.
Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, yardımların teslimi sırasında yaptığı konuşmada, eğitimin önemine dikkat çekti.
Saygılı, özel gereksinimli çocukların özel eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik sürdürülebilir hizmetler sunabilmek amacıyla Kızılay’ın 12 ilde etkin çalışmalar gerçekleştirdiğini bildirdi.
Türk Kızılay Toplum Temelli Göç Programları Koordinatörlüğü Ruh Sağlığını Güçlendirme Projesi kapsamında Türkiye genelinde toplam 12 ilde il milli eğitim müdürlüklerine aracılığıyla ihtiyaçları tespit ettiklerini anlatan Saygılı, okullara özel eğitim materyali, tefrişat, tadilat gibi çeşitli destekler sağladığını kaydetti.
Türk Kızılay, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile özel eğitim sınıflarının ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla belirli okullara materyal ve tefrişat desteği sağlamıştır.
Özel gereksinimli çocukların özel eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik sürdürülebilir hizmetler sunabilmek amacıyla çalışmalar gerçekleştiren Türk Kızılay Toplum Temelli Göç Programları Koordinatörlüğü Ruh Sağlığını Güçlendirme Projesi kapsamında Türkiye genelinde toplam 12 ilde il milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla ihtiyaçları tespit edilen okullara özel eğitim materyali, tefrişat, tadilat gibi çeşitli destekler sağlamıştır.
Saygılı, bu kapsamda
Adana’da da toplamda 13 okula malzeme ve teşrifat desteği sağlandığını belirterek, “Eğitime destek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Bu konuda destek olan herkesi kutluyor ve tebrik ediyorum. Bizimle iş birliği yaparak yardımlarımızın yerini bulmasını saplayan başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere tüm eğitim camiamıza teşekkür ediyorum” dedi.
Adana İl Milli Eğitim Müfürü Yaşar Koçak ise “Milletimizin gurur kaynağı olan, ülkenizin güzide kurumu Kızılay ile il birliğimiz bundan sonraki süreçte de artarak devam edecektir. Bu iş birliğinden büyük bir onur duyduğumuzu belirtmek isterim” diye konuştu.
Saygılı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaretinde,  toplamda 12 dizüstü bilgisayar, 12 klima ve 5 yazıcı ile 22 adet materyal kolisini İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak’a teslim etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.