EĞİTİM-BİR-SEN ADANA ŞUBESİ TEŞKİLAT EĞİTİM PROGRAMINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

EĞİTİM-BİR-SEN ADANA ŞUBESİ TEŞKİLAT EĞİTİM PROGRAMINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Yayınlama: 05.12.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer; “Ülkemizin geleceğini şekillendirecek ve aydınlık yarınlarını inşa edecek eğitim çalışanlarımız için yılmadan, asla geri adım atmadan ve her gün büyüyen bir heyecanla mücadelemizi sürdüreceğiz. Sendikacılıkta birlerden milyonlara uzanan bir destan yazıyoruz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi tarafından organize edilen 7. Dönem 1. Teşkilat Eğitim Programı 7. Bölge Toplantısı Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Hatay, Mersin, Osmaniye ve Adana’dan Eğitim-Bir-Sen üyelerinin katıldığı ve 4 ayrı başlıkta gerçekleştirilen program Anemon Otel’de düzenlendi.

Programın selamlama konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer; “Güçlü teşkilat güçlü sendikayı, güçlü sendika güçlü Türkiye’yi inşa eder. Bu anlayışla bugün bir besmele daha çekerek Eğitim-Bir-Sen adana 1 ve 2 Nolu Şubelerimizin ev sahipliğinde teşkilat eğitimlerimize başlıyoruz. Diğerlerine göre değil değerlerimize göre hareket ettiğimiz anlayışımızla bugün hem ülkemizde hem de Adana’da etkili ve yetkili sendikayız. Bu başarıda hepinizin büyük bir özveri ve katkısı var hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim-Bir-Sen’in kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan ve bir-kaç dava arkadaşının küçük bir masa ve bir kaç sandalye ile başlattığı sendikal mücadelelerinin bugün bir buçuk milyon üye sayısına doğru adeta bir çığ gibi büyüdüğünü vurgulayan Başkan Sezer; “Tüm eğitim çalışanlarımızın ‘İyi ki Eğitim-Bir-Sen var’ dediği bir ortamda ilkeli yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Yerelden evrensele, zirveden yeni umutlara uzanan bir davanın sevdasındayız. Sendikacılıkta birlerden milyonlara uzanan bir destan yazıyoruz .Üstadımız Mehmet Akif İnan’ın dediği gibi; Türkümüz dünyayı kardeş bilendir. Gökleri insanın ortak tarlası şiarıyla kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimiz pekiştirecek ve sendikamızı daha yukarılara taşıyacak bu toplantıların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu vesile ile emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin geçtiğimiz eğitim-öğretim yılının ikinci yarısından bu yana Eğitim-Bir-Sen’e yeni üye kazanımları noktasında sürekli zirvede yer aldığını da hatırlatan Mehmet Sezer sözlerini şöyle tamamladı; “Her eylem bizleri yeniden diriltiyor. Bugün yeni bir şafağın arifesindeyiz. İlkeli sendikacılık hareketinin çakıl taşları olarak bu yolda ilmek ilmek, emek emek, alın teri dökerek milletimize ve eğitim çalışanlarımıza hizmete devam edeceğiz.”

Mehmet Sezer’in ardından Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da bir konuşma yaptı. Yalçın; “Eğitim-Bir-Sen olarak, bir yandan ücret ve özlük hakları mücadelesini en iyi şekilde verirken, diğer yandan Türkiye’nin geleceğinin şekillenmesinde paydaş olduk. Başta eğitim ve demokrasi olmak üzere, ülkemizin temel sorunlarına çözüm üretmede üzerimize düşeni yaptık ve bu idealimizden asla taviz vermedik. Başarımızda, gördüklerimizden ve tartıştıklarımızdan doğru sonuçlar

çıkarmamız, sorumluluklarımızdan kaçmayışımız ve elbette ilkelerimizden taviz vermeyişimiz etkili olmuştur. İç dünyamızda ya da çevremizde, sırtımızı döndüğümüz her sorunun, ya yerinde duracağını ya da artarak yeniden karşımıza çıkacağını bilerek çok çalıştık, çalışıyoruz. Gözümüzü Türkiye’nin büyük hedeflerinden bir an olsun ayırmadık, ayırmayacağız” dedi.

Düzenlenen teşkilat toplantısına Memur-Sen Konfederasyonu ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Başkan Yardımcıları Mesut Öner, Muammer Karaman ve Abdülaziz Aydın, Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın ile Eğitim-Bir-Sen Adana 2 Nolu Şube Başkanı Mehmet Benli, Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye Şube yönetimlerinin Başkan, yönetici ve teşkilat üyeleri katıldı.

Toplantılarda toplu sözleşme süreci, eğitim ve eğitim çalışanlarının gündemi ile sendikal çalışmalar konuşuldu ayrıca Mustafa Bostancı, Hıdır Yıldırım, Mustafa Canıtez ve Raşit Eğin birer sunum yaptı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.