Dünya çapında Kilo Almadan Yiyebileceğiniz Sağlıklı Besinlerin Listesi

Dünya çapında Kilo Almadan Yiyebileceğiniz Sağlıklı Besinlerin Listesi
Yayınlama: 28.07.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Diyet yapanlara sıklıkla doyana kadar veya doygunluk hissedene kadar yemek yemeleri tavsiye edilir. Sorun şu ki, farklı yiyeceklerin açlık ve tokluk üzerinde büyük ölçüde farklı etkileri var. Örneğin 200 kalorilik tavuk göğsü sizi tok hissettirirken, 500 kalorilik kek sizi tok tutabilir. Sonuç olarak, kilo vermek sadece doyuncaya kadar yemek yemek değildir. Her şey, mümkün olan en az kaloriyi tüketirken sizi tatmin edecek doğru şeyleri yemekle ilgilidir.

Kilo Almadan Yiyebileceğiniz Sağlıklı Besinlerin Listesi

Diyet yapanlara sıklıkla doyana kadar veya doygunluk hissedene kadar yemek yemeleri tavsiye edilir. Sorun şu ki, farklı yiyeceklerin açlık ve tokluk üzerinde büyük ölçüde farklı etkileri var. Örneğin 200 kalorilik tavuk göğsü sizi tok hissettirirken, 500 kalorilik kek sizi tok tutabilir. Sonuç olarak, kilo vermek sadece doyuncaya kadar yemek yemek değildir. Her şey mümkün olan en az kaloriyi tüketirken sizi tatmin edecek doğru şeyleri yemekle ilgilidir.

Yiyecekler Kendinizi Tok Hissetmenizi Nasıl Sağlayabilir?

Bir yiyeceğin tokluk değeri veya kalori içeriğine göre ne kadar tatmin edici olduğu bir dizi faktör tarafından belirlenir. Kalori/tokluk oranı, tokluk indeksi ölçeği kullanılarak değerlendirilir. Tokluk indeksi, bir yiyeceğin sizi tok hissettirme, iştahı azaltma ve gün boyunca daha az kalori tüketmenize yardımcı olma yeteneğini değerlendirir. Bazı yiyecekler açlığı gidermede ve aşırı yemeyi önlemede diğerlerinden daha iyidir.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.