DR. CENGİZ KURT ULUSLARARASI LIONS 118 U YÖNETİM ÇEVRESİ FEDERASYONU BAŞKANI SEÇİLDİ

DR. CENGİZ KURT ULUSLARARASI LIONS 118 U YÖNETİM ÇEVRESİ FEDERASYONU BAŞKANI SEÇİLDİ
Yayınlama: 01.05.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adana’da görkemli bir konvansiyon ve genel kurul ile Uluslararası Lions 118 U Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı Dr. Cengiz Kurt oldu.

Türkiye’nin dört bir yanından kulüp delegelerinin katılımı ile gerçekleşen genel kurula ve galasına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Karaisalı Belediye Başkan Yrd. Ali Can Şekerci, Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş katılım gösterdiler. CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer ve Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin mazeret bildirerek gönderdikleri çiçekle kutlamada bulundu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar gala konuşması ile Türkiye’nin dört bir yanına Adana’nın samimi ev sahipliğine ve toplumsal projelerle ilimizin hazır olduğunu ve göreve yeni seçilen yeni seçilen ve “Kardeşimiz” diye hitap ettiği Dr. Cengiz KURT ile güzel projelerin hayata geçirileceğini ifade eden güçlü konuşması ile geceye damga vurdu.

KURT, “ADANAMIZ İÇİN VARIZ”

Görkemli bir genel kurul sonucunda göreve getirilen Dr. Cengiz Kurt konuşmasında “Her şey Adanamız için. Biz Adana için varız” dedi. Kurt’un konuşmasına şöyle devam etti:

“LİONS, Dünyada 200 ülkede, 47.000 Lions Kulübü, yaklaşık 1.5 Milyon Lion; 1917 yılında kurulmuş 107 Yıllık karşılıksız hizmet eden ve Güçlü vakıflara sahip,1945’ten bu yana Birleşmiş Milletlerde daimi temsilcisi bulunan önemli bir ULUSLARARASI sivil toplum örgütüdür. Türkiye’de 300’den fazla Lions Kulübü ve Vakıfları ile (Türk Kalp Vakfı, Altı Nokta Körler Vakfı, Türkiye Körler Vakfı, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (KORUNCUK), Göz Nurunu Koruma Vakfı, Türk Böbrek Vakfı ve Hizmet Hastanesi, 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV), Bağımlılığı Engelleme, Mücadele ve Eğitim Vakfı (BEMEV), Anadolu Lions Diyabet Ve Rehabilitasyon Vakfı (ALDİVAK) vd.) karşılıksız hizmet etmektedir. Dünya Lionları ve vakıfları depremde 11 ilimizde de destekleri olmuştur. Daha önce Uluslararası Başkanımız Adana’ya gelmiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın gösterdiği ilgi ile Adana’yı çok sevdiklerini vurgulamıştı. Uluslararası Başkanımız şu an LCİF VAKFI başkanıdır. Deprem döneminde bu bölgeye kaynak sağlamış, bu kaynaklar ile deprem bölgesinde yaraların sarılmıştır. Mezitli Belediyesi ile birlikte Mersin Mezitli’de başlanan ve çok yakında Çukurova ilçesi yüzüncüyıl bölgesinde Çukurova Belediyesi paydaşlığı ile inşaatına başlanacak olan 1000 metrekare oturum alanlı 2 katlı Lions sosyal merkezini Adana’ya kazandıracaklarını bu sosyal tesiste anaokulu, kadın çalışma atölyeleri, dinlenme alanları gibi dezavantajlı kardeşlerimize karşılıksız destek verileceği müjdesini veriyoruz.”

Kurt ayrıca diğer illerden katılan, Onur Kuruluna, Lions ve Leo kulüplerine, delegasyona, kabine görevlileri ile Leo ve Lionlara ve diğer konuklara teşekkür ederek “Nerede bir ihtiyaç varsa biz orda olacağız ve karşılıksız hizmet edeceğiz” diyerek teşekkür etti.

Diğer yandan Kurt’a toplum lideri olması ve deprem sırasında aylarca sahada yaptığı çalışmaları nedeniyle Lionlar için çok özel olan FAHRETTİN KERİM GÖKAY ve MELVİN JONES ödülleri takdim edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.