Diş Hekimlerine ‘Medikal – Acil Durumlar ve Yönetimi’ anlatıldı

Diş Hekimlerine ‘Medikal – Acil Durumlar ve Yönetimi’ anlatıldı
Yayınlama: 13.06.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adana Diş Hekimleri Odası üyelerine yönelik “Diş Hekiminin Karşılaşabileceği Medikal – Acil Durumlar ve Yönetimi’ semineri düzenledi. Seminere konuşmacı olarak Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümit Ertaş katıldı.

DT. GÜLER, “ÖNEMLİ KONULARI BÜYÜTEÇ ALTINA ALDIK”

Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Başkan Vekili Dt. Hasan Yaman ve diş hekimlerinin yoğun ilgi göstererek katıldığı seminerin açılış konuşmasını yapan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Pandemi sonrası bilimsel toplantılarımızı farklı konu ve konuklarla yapmaya başladık. Meslektaşlarımızı yakından ilgilendiren önemli konuları Yönetim Kurulu olarak büyüteç altına aldık. Bugün muayenehanelerimizde karşılaşacağımız farklı vakalara yaklaşımımızın ve acil çözüm konularını değerli hocamız bizlere aktaracak. Yeni bilgiler edinirken, var olan bilgilerimiz güncellenecek. Biz şimdiden hocamıza ve geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

ÖZLÜK HAKLARI İNSANCA YAŞAYACAK NİTELİKTE OLMALIDIR

Aralık ayında TBMM’ne getirilen sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili tasarının itirazlar sonucu geri çekildiğini, yeni oluşturulan tasarının daha vahim olduğunu söyleyen Başkan Dt. Güler, “Bu tasarı kamuda çalışan meslektaşlarımızın taleplerini karşılamamaktadır. Bu konuda TDB olarak komisyona taleplerimizi ilettik. Özlük hakları insanca yaşayacak nitelikte olmalıdır. Ayrıca özel sağlık kuruluşlarında çalışıp, 15 yıldır odalarına kayıtlı diş hekimlerine, veteriner hekimlere, eczacılara ve tabiplere yani kamuda çalışmayanlara da Yeşil Pasaport verilmesi konusunda önerge verildi. Konu Dışişleri Bakanlığına gitti. Onay gelmesini bekliyoruz. Bu konuda oldukça ümitliyim.” diye konuştu.

TARİHİ ADANA TAŞ KÖPRÜ MİNYATÜRÜNÜ HEDİYE EDİLDİ

“Diş Hekiminin Karşılaşabileceği Medikal – Acil Durumlar ve Yönetimi’ konu başlığıyla katılımcı diş hekimlerini slayt sunum yaparak bilgi aktaran Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümit Ertaş, “Temel Yaşam Desteğinde zamanlama çok önemlidir” diyerek bebeklere, çocuklara ve yetişkin insanlara uygulanacak temel yaşam destekleri hakkında görsel sunum yaparak deneyimlerini paylaştı.

Merak edilen soruların yanıt bulmasının ardından Başkan Dt. Fatih Güler, Prof. Dr. Ümit Ertaş’a günün anısına Tarihi Adana Taş Köprü minyatürünü hediye etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.