Depremzedelere gönüllü desteği

Depremzedelere gönüllü desteği
Yayınlama: 18.02.2023
A+
A-

 

 

(AA)-Hatay’da “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde depremzedelerin yaralarının sarılmasında sivil toplum kuruluşları da önemli destek sağlıyor.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Burak Sarman, vakıf olarak depremin hemen ardından bölgelere hareket ettiklerini söyledi. Depremin ikinci günü Antakya’ya gelerek merkez çadırını kurduklarını belirten Sarman, “Salı sabahından beri burada deprem mağduru vatandaşlarımıza yardım faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımıza burada gıda, temel ihtiyaç maddeleri, temizlik, hijyen, giyim, kuşam, kıyafetlerine kadar destek vermekteyiz.” diye konuştu.

TÜGVA koordinasyonunda aş evinde sabah çorba, öğlen ve akşam da yemek ikram edildiğinin altını çizen Sarman, akşamdan sonra Antakya’da merkezdeki tüm vatandaşlara aş evinden yemek götürdüklerini dile getirdi.

Sarman, Türkiye’nin dört bir yanından tırlarla yardımlarının gelmeye devam ettiğini vurgulayarak “Genel Başkan’ımız, tüm yönetim kurulu kardeşlerimiz ile genel başkan yardımcılarını afet bölgelerinde görevlendirdi. Bizim nasıl Hatay görev yerimizse diğer kardeşlerimizin de görev yerleri var. Burada diğer illerimizi, il temsilciliklerimizi afetzede şehirlerle kardeş şehir ilan ettik. Bugün Hatay’ın kardeş şehirleri Adana, Mersin ve Konya. Bu 3 şehirden bize devamlı gıda, temel ihtiyaç yardımı gelmekte. Biz de bunları vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.