Deprem fırsatçılarına dikkat!

Deprem fırsatçılarına dikkat!
Yayınlama: 09.02.2023
A+
A-

 

Dolandırıcılara paranızı kaptırmayın!

Adana ve bölgede meydana gelen depremlerin ardından bölgede arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bir yandan da bölge halkının olabilecek en kısa sürede toparlanabilmesi için yardımlar toplanıyor. Bu konuda hem belediyelerin hem  AFAD’ın hem de  diğer yardım kuruluşlarının çalışmaları var. Öte yandan, bu zor durumu fırsata çevirmeye çalışan, insan hayatını önemsemeyen hırsızlar da fırsat kolluyor. Maalesef bu zor süreçte, bu kötü niyetli insanlara karşı da dikkatli olmamız gerekiyor.

Yardım yapmak istiyorsanız orijinal sayfaları takip ettiğinizden emin olun!

Sosyal medyada pek çok sayfa var. Hepsi de “Yardım topluyoruz” diyebilir, ama hangisinin doğru, hangisinin yalan söylediğini ilk etapta tahmin etmek zor. Bu sebeple, “onaylı” sayfaları, “resmi” hesapları takip etmeniz ve bu sayfalarda paylaşılan bilgileri dikkate almanız önemli.Araç kiralamak için bir çok sahte şirketin ortaya çıktığını belirten yetkililer internet üzerinden hiçbir şekilde para aktarımı yapmayın.Iban isteyerek gönderilen paranın sonradan buharlaştığını ve sahte hesap ile insanları dolandırdıklarını ifade ettiler.

Depremi fırsat bilen hırsızlara dikkat ediniz !

Yaşanan deprem felaketinden dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için bir takım önlemleri belirten uzmanlar “Deprem sonrası evinizi terk altın ve ziynet eşyalarınızı yanınıza alın.Çünkü şu anda herkes can derdine düşmesinden dolayı binalarda hiç kimsenin olmaması ve kimin girip çıktığı belli olmamasını fırsat bilen hırsızların bir çok evin soyulmasına sebep olmaktadır.Evinizden çıkarken kapıları kilitlemeyi ve gerekli önlemi aldıktan sonra terk etmeyi tavsiye ettiler.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.