Deprem bölgesindeki su firması yeniden üretime odaklandı

Deprem bölgesindeki su firması yeniden üretime odaklandı
Yayınlama: 01.03.2023
A+
A-

 

 

 

(AA)-Kahramanmaraş’ta “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından Akdeniz Bölgesi’nin en büyük su firması Marsu, yeniden üretime geçebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Şirket dahil, kentteki fabrikalarda, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler ile ailesini daha güvenli yerlere taşımak için şehirden ayrılan çalışanların eksikliği, üretimde öne çıkan sorunlar olarak ifade ediliyor.

Bu süreçte fabrikalarda deprem nedeniyle oluşan teknik sorunları çözmeye odaklanan işletmeler, sınırlı üretimle halkın temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Şehrin tek su firması Marsu’nun Genel Müdürü Mehmet Buldum, afet sonrası işçileri firmaya getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Depremin ilk gününden itibaren yetkililerle halkın su ihtiyacını karşılamak için harekete geçtiklerini belirten Buldum, “Depremin birinci günü akşamı afet yönetimi ve buradaki koordinatör vali yardımcımızla irtibata geçtik, su ihtiyaçlarını karşıladık.” dedi.

Buldum, İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü personelinin hasar tespiti amacıyla tesiste risk durumunu kontrol ettiğini bildirdi.

İşletmenin “az hasarlı” olarak belirlenmesinin ardından tesisin deposundaki malları dışarı çıkardıkları bilgisini veren Buldum, suların depremzedelere ulaştırılması için afet yönetiminin belirlediği tırlara yüklendiğini anlattı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.