Deprem bölgesinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredecek

Deprem bölgesinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredecek
Yayınlama: 16.02.2023
A+
A-

 

 

(AA) – Meteoroloji uzmanı Abdullah Macit, hafta boyunca gece sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında, gündüz sıcaklarının ise mevsim normalleri civarında olmasını beklediklerini söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji uzmanı Macit, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa’da bu hafta beklenen hava durumuna ilişkin tahminleri paylaştı.

Deprem bölgesinde hafta sonuna kadar yağış beklentisi olmadığını, gece sıcaklıklarının oldukça düşük seyredeceğini ifade eden Macit, “Beş gün boyunca gece hava sıcaklığı Malatya’da sıfırın altında 10-11 derece civarında seyredecek. Kahramanmaraş’ta eksi 4 derecenin altına düşecek, ilçelerinde eksi 10 derecenin altında bir hava sıcaklığı olmasını öngörüyoruz.” dedi.

Adana’da ise hava sıcaklıklarının bugün en düşük 2, en yüksek 13, perşembe ve cuma en düşük 2, en yüksek 14, cumartesi ise en düşük 4, en yüksek 16 derece olması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.