ÇUKUROVA’DA MUTLULUK GÜNLERİ BAŞLADI

ÇUKUROVA’DA MUTLULUK GÜNLERİ BAŞLADI
Yayınlama: 03.08.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Çukurova Belediyesi “Mutluluk Günleri” projesiyle gündelik yaşamın içerisinde, eğlence ve dansla vatandaşların bir an için bile olsa nefes alması için etkinlikler düzenlemeye başladı. İlçenin çeşitli bölgelerinde, Çukurovalıların yoğun olarak bulunduğu alanlarda Tesisler Müdürlüğü ekipleri, eğlence ve aktiviteler hazırlayarak keyifli saatler yaşatıyor.

Etkinliğin ilk durağı Toros Mahallesi Kapalı Semt Pazarı oldu. Yerleşkede bulunan ve el işi göz nuru ürünleri satmak için stant açan kadınlar, karşılarında Çukurova Belediyesi’nin eğlence ekibini görünce önce şaşkına döndü, sonrada halaylar çekip, şarkılar söyleyerek dans ettiler. Caddeden geçen vatandaşlarında katılımıyla büyük bir kalabalık oluşurken, Pazar yerinde bulunan yüzlerce kadın, erkek ve çocuk eğlenerek hem stres attı hem de “Her şeye rağmen gülümse” sloganı atarak unutulmaz dakikalar yaşadı.

Ekonomik problemlerle savaşan, depremlerle zor günler geçiren ve eğlenceyi neredeyse unutan vatandaşlar için Çukurova Belediyesi, “Her şeye rağmen gülümse” sloganıyla harekete geçerek, “Çukurova Mutluluk Günleri” etkinlikleri düzenlemeye başladı.

Bu proje kapsamında Tesisler Müdürlüğü İlçede halkın yoğun olarak bulunduğu noktalarda, müzik ve dansların olduğu, halk oyunları ekipleri ile çeşitli branşlarda dansçılardan oluşan gruplarla, DJ müziği eşliğinde eğlence dolu saatler yaşatıyor. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği, çevredeki esnafın yüzünün güldüğü projenin ilki Toros Mahallesi Kapalı Semt Pazarı’nda gerçekleşti.

Stant açarak ev bütçelerine destek olmaya çalışan ve çoğu kadınlardan oluşan küçük esnaf karşılarında Çukurova Belediyesi Halk oyunları ekibiyle dans kurslarında eğitim alan kursiyerleri görünce önce şaşkına döndü. Pazar yerinde bir anda ne olduğuna anlam veremeden çalan müzikle oynamaya ve dans etmeye başlayan ekipleri karşılarında bulan vatandaşlar, kısa zamanda eğlenceye ayak uydurarak keyifli saatler yaşamaya başladı. Yoldan geçenlerinde katılmasıyla bir anda yüzlerce kişi, hareketli müzik eşliğinde dans edip, halay çekerek gönüllerince eğlendi.

Pazar yeri müşterilerle dolup taşarken, esnaf hep oynadı hem de satış yapmanın mutluluğunu yaşadı. Belediyenin dans ve halk oyunları ekiplerinin performanslarıyla coşan, eğlencenin doruğuna çıkan vatandaşların mutluluğu gözlerinden okundu. Dakikalarca şarkılar söyleyerek oynayan Çukurovalılar, farklı ama bir o kadarda keyif dolu sürpriz saatleri yaşatan Çukurova Belediyesi’ne teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Son günlerde bunalan halkın bir an için dahi olsa eğlenmesi, güzel vakit geçirmesi için haftanın bir günü “Çukurova Mutluluk Günleri” adı altında, çeşitli bölgelerde eğlencenin genişletilerek sürdürülmesi planlanıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.