Çukurova Üniversitesi İşçileri 6 veya 9 Aylık Değil 12 Aylık Çalışma Haklarını İstiyor

Çukurova Üniversitesi İşçileri 6 veya 9 Aylık Değil 12 Aylık Çalışma Haklarını İstiyor
Yayınlama: 02.09.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adana Atatürk Parkında bir araya gelen işçiler adına basın açıklamasını Hüsamettin Türbay okudu.

Türbay; “12 ay çalışma hakkımızın bizlere teslim edilmesini” istiyoruz dedi. Çukurova üniversitesinde 2000 yıllardan buyana çalışmaktayız ve 2007 yılında çıkan 5620 sayılı kanun ile 6 ay ve 9 aylık olarak görevlendirildik. Kurumumuz maaşlarımızı öz gelirden ödediği için 2007 yılından bugüne kadar burada bulunan ve bulunmayan bazı arkadaşlarımızı mağdur etmiştir.

Biz bununla ilgili kurumuzu dava edip davayı kazandık. Kurumumuz, kazandığımız bu davayı, bir üst mahkemeye taşıyarak kararı bir üst mahkeme zaman aşımından bozdu. Bu esnada hükümet yetkilileri 5620 sayılı kanununda düzenleme yaparak çalışma suresini 11 ay 29 gününe çıkardı. Buna rağmen kurumumuz bu düzenlemeyi yine uygulamadı ve biz 6 ay ve 9 aylık olarak kalmaya devam ettik.

Kurumumuz ile Koop İş Sendikası arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi 33. Maddesi gereği işe alınma esaslarına göre personel alımında öncelik tanınması gerekirken bu maddeden de yararlandırmayarak yine bizleri mağdur etti.
Bu konuda sendikaya defaatle söylememize rağmen onlarda bu işin üstünü kapatarak ilgilenmediler. Ve bizlerde en son çare olarak bu basın açıklamasını uygun gördük ve buradan sesimizi hükümet yetkililerine ve Cumhurbaşkanımıza duyurmaya karar verdik. Ve son olarak diyoruz ki 12 ay çalışma hakkımızın bizlere teslim edilmesini saygılarımızla arz ve talep ediyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.