Çukurova Adana’nın Aydınlık Yüzü Olmalıdır.

Çukurova Adana’nın Aydınlık Yüzü Olmalıdır.
Yayınlama: 24.12.2023
A+
A-

(Toros) Haber Merkezi – CHP Çukurova Belediyesi Meclis Üyeliğine A. Adayı olan Lux İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Yekda Murat Çakıroğlu yerelde olması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

OLMASI GEREKEN BİLGİ BİRİKİM TECRÜBE

İnşaat Yüksek Mühendisi Yekda Murat Çakıroğlu’nu tanımamız gerekirse; “1982 Adana doğumlu, İnşaat Yüksek Mühendisi, inşaat sektöründe hizmet veren bir iş insanı. Evli ve bir çocuk babası.” Çakıroğlu açıklamasında; “Cumhuriyet Halk Partisinden Çukurova Belediye Meclis Üyeliğine bu dönem için adaylık başvurumuzu yaptık. Bilgi birikimimizi, tecrübe ve donanımlarımızı kullanarak, kutsal olan topluma hizmet yolunda yürümek için il adımımızı attık.” Dedi.

MAKUS TALİH KADER OLMAMALI

CHP Çukurova Belediyesi Meclis Üyeliğine A. Adayı olan Lux İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Yekda Murat Çakıroğlu Neden Belediye Meclis Üyeliği Düşündü sorusuna beyan olarak; “Tek cevabı var HİZMET! Bizim gibi meslek itibariyle belediyecilik konusuna oldukça yakın hatta işin bazı kısımlarında belediyeyle beraber çalışan be işi bilen insanların bu işin yönetim kısmında bulunmak için bir aksiyon göstermesi oldukça doğal. Ayrıca yaşımız ve toplumdaki konumumuz itibari ile artık hizmet zamanımızın geldiğini ve taşın altına elimizi koymamız gerektiğini düşünüyorum. Makus talih kader olmamalı” Açıklamasında bulundu.

ÇUKUROVA ADANA’NIN AYDINLIK YÜZÜ OLMALIDIR

Yekda Murat Çakıroğlu hedefindeki çalışmalarda Ekip çalışmasına inanıyor ve başlar başlamaz hedefindeki olmazsa olmaz üç maddeyi şöyle açıklıyor. “Atalarımızın hiçbir sözü boş değil. Birlikten kuvvet doğar, Bir elin nesi var iki elin sesi var vb. Birçok atasözümüz mevcut. Beraber oturup yeni tabirle beyin fırtınası yapmak eski Türkçeyle fikir teatisinde bulunmak çok kıymetli. Birinci ve en önemli gündem Çukurova da ki imar sorunu. Çeşitli nedenlerden ötürü Çukurova da yıllardır kilitlenmiş bir imar durumu söz konusu. Bunun yansıması olarak arsa ve konut fiyatları Avrupa ve Amerika ile yarışır duruma gelmiş durumda. Oysa halkın böyle bir satın alma gücü yok. Bir an önce yeni araziler imara açılıp bu konuda rahatlama sağlanmalı. İkinci önemli sorun depreme dayanıklı bir kent yaratmak için ilçe olarak bir an evvel imar düzenlemesi ile yatay mimariye yönelmemiz gerekiyor. Bu konuyla ilgili bir komisyon kurulup Büyükşehir belediyesi ile beraber ortak bir çalışma yaparak, daha yatay ve depreme dirençli bir ilçeyi nasıl oluşturacağımıza odaklanmamız gerekiyor. Son olarak yenilenebilir enerji kaynaklarına belediye olarak geçmemiz gerektiğini düşünüyorum, parklar ve uygun olarak tahsis yapılabilecek bölgelere yenilenebilir enerji ile ilgili çalışmalar yaparak en azından belediye olarak kendi park ve tesislerimizde kendi enerji üretimimizi sağlamamız gerekir, Çukurova’nın Adana’nın aydınlık yüzü olmalıdır diye düşünüyorum. Tabi bunun yanında şiddet gören kadınlarımıza, bakıma ihtiyaç duyan yaşlılarımıza yönelik sosyal sorumluluk projeleri, daha yeşil bir Çukurova için park çalışmalarımda mecliste hep gündeme taşıyacağımız konular olacak.” İfadeleriyle belirtti.

Bu doğrultuda CHP Çukurova Belediyesi Meclis Üyeliğine A. Adayı olan Lux İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Yekda Murat Çakıroğlu; “2024 yılına giriş yaparken tüm halkımıza yeni yılın sağlık ve bereket getirmesini diliyor. Barış, refah ve huzur içerisinde bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.” Dileklerinde bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.