ÇÖP TOPLAMAKTA CİDDİ SIKINTI YAŞIYORUZ

ÇÖP TOPLAMAKTA CİDDİ SIKINTI YAŞIYORUZ
Yayınlama: 14.06.2023
Düzenleme: 13.06.2023 23:06
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yayla sezonunda Adana’dan yoğun göç alan Pozantı’nın sinekle mücadele çalışmasının artırılmasını isteyerek, yayla turizmi nedeniyle nüfusu artan mahalleler için merkez ilçe belediye başkanlarından birer adet çöp kamyonu göndermesini talep etti.
Adana Büyükşehir Belediyesinin Haziran ayı meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi. Toplantıda gündem dışı söz alan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yaz aylarının gelmesiyle birlikte yayla yeri olan Pozantı’da yaşanan nüfus yoğunluğu sebebiyle vatandaşlara daha iyi hizmet edebilmek açısından Adana Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe başkanlarından birer adet çöp kamyonu göndermelerini istedi.
YARIN YİNE ÇÖPLER DÖKÜLECEK
İlk oturumda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın sinekle ilgili konuşmasına değinen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Hem de çöp transfer
istasyonlarındaki transferlerle ilgili ihaleyi yapamadık, şoför bulamadık gibi mazeretler
ortaya koydu.

Bugün TIR’lar geldi, ilk defa. En azından bu çöpler kepçeyle alınabilir, kamyonla alınabilir. Kendi sorumluluğu olan alanlarda çöpler yerlerde. Bugünkü gelen çöpler TIR’la gitti. Yarın yine çöpler dökülecek. Yani herkes sorumluluğunu yerine getirmek zorunda. Görevini yapmak zorunda şeklinde konuşarak, ilgili daire başkanlarına uyarılarda bulundu.
Başkan Karalar’ın çöp istasyonlarını görmesinin mümkün olmadığını bildiğini ifade eden Başkan Çay, Koordinasyon müdürleriniz bu sorunları ciddi anlamda takip etmeli. Hemen Pozantı’nın sanayi sitesinin arkasında yer alıyor. Transfer istasyonu oradaki esnafı kokudan rahatsız ediyor. Pozantı sinekten de rahatsız şeklinde konuşarak, Görevinizi yapmamaktan rahatsızlık duymuyor musunuz? diye sordu.
120-150 BİN NÜFUSU BARINDIRAN YAYLA MERKEZİYİZ
On dört yıldır belediye başkanlığı yaptığını da hatırlatan Çay, büyükşehir belediyesine bağlandıkları 2014 yılından bugüne kadar çöp kamyonu desteğinin temayül haline geldiğini belirtti. Her yıl yayla sezonu başlarken bütün belediye başkanlarından destek aldığını hatırlatan Başkan Çay, Şu parti, bu parti gözetmeksizin, Pozantı’nın Akçatekir başta olmak üzere, özellikle Eskikonacık, Yenikonacık, Alpu ve Fındıklı’yı içine alan bölge yaklaşık 120 ile 150 bin arasında Adana nüfusunu barından bir yayla merkeziyiz. Bundan dolayı çöp toplamakta ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyoruz. Pozantı Belediyesi elinde olan mevcut 6 çöp aracıyla yaptığımız işin ilave olarak gelen araçların mazotunu biz veriyoruz. Bunu kamuoyu
böyle bilsin. Araçların üzerinde belediye başkanlarımızın reklamı var ama biz bundan
gocunmuyoruz. Hani, mazot, şoför ve işçiliği o belediyeler karşılıyor şeklinde
algılanabilir şeklinde konuşarak, masrafların tamamını Pozantı Belediyesi’nin
karşıladığına dikkat çekti.
ÇARESİZLİĞİMİZİ SİZİNLE PAYLAŞIYORUZ
İlgili başkan yardımcısının diğer ilçe belediye temizlik işleri müdürlerini tek tek arayarak bu yıl araç talebinde bulunmasına rağmen, araç veremeyeceklerini söylediler. Bir tek Sarıçam Belediyesi İhale yapacağız. Yaptıktan sonra göndereceğiz sözünü verdi. Onun dışında belediyelerin temizlik işleri müdürleri vermeyeceklerini söylediler. Temayül haline gelmiş, yardımlaştığımız, İller Bankası payını sizlerin aldığı, bizimse misafir olarak kabul ettiğimiz ve onlara yardımcı olmaya çalıştığımız bir yerde çaresizliğimizi sizinle paylaşıyoruz. Bu noktadaki anlayışı bugün burada keşke dün konuşsaydım ama kargaşadan dolayı onlara fırsat kalmadı. Keşke, sayın başkanlar buradayken bu ifadeleri edebilseydik bu sözü onlardan alabilseydik.

Tutanaklara girsin diye söylüyorum. Ben de tabii ki birebir başkanlarla görüşeceğim.
Ama kamuoyunun da bilmesi açısından bunu söylüyorum. Okullar bitince bütün yaylacılar gelecek. Geldiklerinde karşılaştıkları nahoş bir yetişemediğimiz bir durum varsa bu sorunun sorumluluğunun bütün belediye başkanlarımıza olduğunu da kamuoyunu bilgilendirmek adına söz almış bulunmaktayım diye sözlerini tamamladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.