Coğrafi Tescilli Pozantı Çileği Festivali Gerçekleştirildi

Coğrafi Tescilli Pozantı Çileği Festivali Gerçekleştirildi
Yayınlama: 15.08.2023
Düzenleme: 15.08.2023 09:06
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Her yıl Ağustos ayında yapılan Geleneksel Karakışlakçı Çilek Festivali, bu yıl coğrafi tescil belgesi alması sebebiyle “Pozantı Çileği” adı altında, Pozantı Çilek Festivali olarak gerçekleştirildi.

Karakışlakçı Mahallesinde yapılan Pozantı Çilek Festivali; Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi, Ak Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, İlçe Kaymakamı Fatih Karamahmut, Belediye Başkanı Mustafa Çay, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, muhtarlar çok sayıda davetli ve yöre halkının katılımıyla yapıldı.

Festivale katılan vatandaşlara, Tatlıcı Köse’nin yaptığı çilekli dondurma ikram edildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Karakışkalçı Mahallesi kadınları tarafından yapılan peynirli ve patatesli sıkmalar da buz gibi yayık ayranı eşliğinde katılımcılara ikram edildi.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, bu yıl neden Karakışlakçı değil de Pozantı Çilek Festivali adı altında bu festivali yaptıklarını anlattı. İki yıldır almak için uğraştıkları coğrafi işaret patentini nihayet bu yıl aldıklarını dile getiren Başkan Çay, Pozantı çileğinin tanıtımını yapmak için Pozantı Çilek Festivali adı altında yaptıklarını belirtti. Başkan Çay aroması, kokusu ve uzun raf ömrü ile bin 400 rakımda yetişen Pozantı çileğinin ünü artık Türkiye geneline yayılmasından ötürü coğrafi işaret tescil belgesiyle daha çok para edeceğini belirtti.

“BU ÇALIŞKAN İLÇENİN KAYMAKAMI OLMANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUM”

Festivalde selamlama konuşması yapan İlçe Kaymakamı Fatih Karamahmut ise “Bu topraklarda çilek ekilmesini, bir katma değer üretilmesini sağlayan herkese Pozantı’nın Kaymakamı olarak teşekkür etmek istiyorum. Aynı zamana bu çalışkan insanların yaşadığı, bu güzel ilçenin kaymakamı olmanın da haklı gururunu yaşıyorum. İnşallah bu etkinlik yıllar geçtikçe coşkusu artarak en güzel şekilde devam edecektir” dedi.

BU BAŞARI SİZİN VE SAKIN BU BAŞARIDAN VAZGEÇMEYİN!

Festivalde kısa bir konuşma yapan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi , “Yıllar önce 5 kadın ile başlayan ‘Çilek Tutan Kınalı Eller Projesi’ geçen yıllar arasında sadece Karakışlakçı Mahallesinde 50 üreticiye ulaştı. Edindiğim bilgiye göre bu çilek yetiştirme işi çevre mahallelere de örnek olarak Pozantı geneline yayılmaya başlamış. Sararmış otların arasında yer alan Karakışlakçı Mahallesi her geçen gün parsel parsel yeşile dönüşmüş. Kadınlı erkekli, gençli yaşlı demeden çilek yetiştirerek hem Pozantı’yı tanıtan hem de evine ekmek götüren vatandaşlarımı kutluyorum. Yapılan bu festival ile 12 yıldır kazanılan bu başarı inanın boş değil. Bu festival yapılıyorsa sizin çalışmanız ve azminizden dolayıdır. Hepinizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

 

ÖMER BULUT KONSER VERDİ

Adanalı sanatçı Ömer Bulut, Pozantı Çilek Festivalinde yer alarak katılımcılara muhteşem bir konser verdi. Konser sırasında Belediye Başkanı Mustafa Çay ve sanatçı Ömer Bulut Gönül Dağı ve Karakız türküsüne birlikte düet yaptılar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.