Çınar: Adana’yı kuzey ve güney olarak bölmüşler

DEM Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları gazetemizi ziyaret etti

Çınar: Adana’yı kuzey ve güney olarak bölmüşler
Yayınlama: 28.03.2024
Düzenleme: 27.03.2024 16:22
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Songül Bulut – DEM Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Arife Çınar ve Mahfuz Güleryüz gazetemizi ziyaret ederek, seçim çalışmalarını ve projelerini anlattılar.

ANA DİLDE EĞİTİM

Adana’nın kuzey bölgesinin daha gelişmiş olduğuna dikkat çeken Çınar, “Adana’yı kuzey ve güney olarak ayırmışlar.Altyapıdan sosyalleşmeye kadar güney tamamen ötekileştirmiş, ekonomik açıdan da geri planda kalmıştır.Biz kadınlara ve gençlere yönelik kültür merkezleri, kadın atölyeleri, kreşler, bütün halklar için ana dilde eğitimin gerçekleşmesini sağlayacağız.”dedi.

KADIN MECLİSİMİZ ADAYLARI BELİRLİYOR

Diğer siyasi partilerde erkek egemen bir anlayış ile kadın adayların belirlendiğini belirten Çınar, “Eş başkanlık sistemi Türkiye’de HDP ile başlayan bir sistemdi.Kadın eş başkanlarımız kadın meclisimiz tarafından belirlenir.Biz de kadın-erkek eşit, yan yana hizmet eder.2019 yerel seçimlerinden sonra ilk defa kendi adaylarımızla belediye başkanlığı mücadelesine girdik.DEM parti olarak Adana Büyükşehir Belediyesi’ni ve ilçe belediyelerimizi kazanacağız.”diye konuştu.

YURTTAŞLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ

DEM Parti Adana Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Adayı Mahfuz Güleryüz de kentleri halkın kararlarıyla yönetmeye talip olduklarını söyleyerek, “Kent sosyolojisi ile bir belediye yöneteceğiz.Halkımız başta olmak üzere, belediye yönetiminde herkesin söz hakkı olacak.Sağlıklı, doğaya uyumlu kentlerin yapılmasını sağlayacağız.Adana’daki bütün çarpık yapılaşmanın yeniden düzenlenmesi gerekiyor.Yurttaşlarımızın can güvenliği her şeyden daha önemli. Rantçı ve tekçi iktidar anlayışına karşı cevap olmak için yola çıktık. Türkiye’de belediyecilik anlayışı maalesef adeta bir emlak ofisi, bir müteahhit şirketi gibi görülür ve o çerçevede yürütülür.Biz halkın kararları ve halkla belediyeyi yönetmeye talibiz.”dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.