Ciğerimiz yanmadan!

Yayınlama: 27.06.2022
A+
A-

 

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın yine ciğerimizi yaktı. Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın için devlet bütün imkanlarını seferber etti. Ekipler, rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangını kontrol altına almak için yoğun çaba gösterdi. Bölgeye gelen vatandaşlar da yangın söndürme tüpleri ile alevlere müdahale etti.
Biz böyleyiz; büyük bir yangın anında ülke olarak kenetleniriz. Sade bir vatandaş hiçbir şey yapamıyorsa gidip itfaiye erlerine su dağıtır, gücü yeter varsa tıpkı bir itfaiye eri gibi yangın söndürme çalışmalarına katılır.
Elbette geçen yılı unutmadık.
Kozan’daki yangını unutmadık. Karaisalı ve Pozantı’daki yangınları unutmadık. Bin bir emekle dikilen fidanların cayır cayır yanmasını gözyaşlarımızla seyrettik. O yangının söndürülmesi için herkes elinden gelen gayreti gösterdi.
Adanalılar orman yangınları konusunda adeta seferberlik ilan etti. Aracı olan aracıyla, gücü olan gücüyle, imkanı olan imkanıyla kimin neyi varsa orman yangınlarının söndürülmesi için ortaya koydu.
Marmaris’teki yangın bizi bir kez daha dikkatli olmaya çağırdı.
Kozan, Karaisalı, Pozantı ya da başka bir ilçemizde her an yangın çıkabilir. Havalar ısındı, bu konuda çok dikkatli olmamız gerekiyor.
Elbette itfaiye ekipleri var, elbette devletin kurum ve kuruluşları bu konuda gayret gösteriyor ama vatandaş olarak bizlere de büyük sorumluluklar düşüyor.
Orman bölgesinde şüphelendiğiniz kişileri mutlaka 155 Polis İmdat, 156 Jandarma ya da 177 orman yangını ekiplerine bildirin. Bu sizin vatandaşlık görevinizdir. Köyünüzden, mahallenizden tanımadığınız insanların ormana yöneldiğini ve şüpheli davrandığını gördüğünüz anda mutlaka telefonla yetkilileri bilgilendirin.
Ciğerimiz yanmadan!

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.