CHP’li Gürer, “Çukobirlik’i yeniden canlandıracağız”

CHP’li Gürer, “Çukobirlik’i yeniden canlandıracağız”
Yayınlama: 01.11.2022
A+
A-

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gazetemizi ziyaret etti, gündeme dair açıklamalar yaptı

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP 25. ve 26. Dönem Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Niğde CHP Genel Meclis Üyesi Turgay Yıldız ve CHP Niğde Belediye Meclis Üyesi Erol Aydoğan ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, Toros Gazetesi Kurucusu Erden Arat ile gündemi değerlendirdi.

ÇALIŞMA YAŞAMINA ÇUKOBİRLİK’TE BAŞLADI

Bir dizi ziyaret için Adana’ya gelen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çukobirlik Emekliler Yardımlaşma Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu kuruluş yemeğine de katıldı. Çalışma yaşamına 1978 yılında Adana Çukobirlik İplik Fabrikası’nda başlayan Gürer, CHP iktidarında Çukobirlik’in yeniden eski günlerine döneceğini belirtti.Geçmişte Tekstil İşçileri Sendikası Çukobirlik Sendikası kurucuları arasında yer alan ve Şube Başkanlığı da yapan Gürer, Adana’nın lokomotif fabrikalarından biri olan ve binlerce Adanalıya istihdam kapısı olan Çukobirlik İplik Fabrikası’nın yıllardır kapalı olmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

“ÇUKOBİRLİK İYİ YÖNETİLEMEDİ”

Adana’da ve Çukurova Bölgesi’nde çiftçi ve işçinin büyük ölçüde yararlandığı kurumun yok edildiğinin altını çizen Gürer, “Çukobirlik iyi yönetilemediği için kapatıldı. Adana-Mersin yolu üzerinde, Adana’ya 18 km uzaklıkta tesisler ne yazık ki amacı dışında içi boşaltılıp, makinalar satılıp birer harabe yapılara, binalar depoya dönüştürüldü.3 bine yakın çalışanı olan Çukobirlik, kurumun ürettiği ipliği yurt dışına da satıyordu.Çukurova Bölgesi için büyük bir kayıp olan Çukobirlik’in yeniden açılması için CHP olarak defalarca verdiğimiz soru önergesi cevapsız kaldı.CHP iktidarında Çukobirlik’i yeniden canlandıracağız.”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.