CHP’li Bulut “Bir kez de müteahhitler fedakarlık yapsın”

CHP’li Bulut “Bir kez de müteahhitler fedakarlık yapsın”
Yayınlama: 07.08.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ekonomik kriz ve yüksek enflasyon ortamında geliri giderini karşılamayan vatandaşın ağır zamlar ve vergi artışları ile sefalete sürüklendiğini söyledi. Maaşı yetmeyen vatandaşın sürekli bankalara borçlandığını kaydeden Bulut, “Vatandaşların bankalar ve finans kuruluşlarına olan bireysel kredi ve kredi kartı borç bakiyesi 21-18 Temmuz haftasında 43,8 milyar lira artarak 2 trilyon 300 milyar lirayı aştı” dedi.

VATANDAŞIN KEMERİNDE SIKACAK DELİK KALMADI

İktidarın akıl dışı ekonomik politikaları ve uyguladığı seçim ekonomisinin faturasının giderek ağırlaştığını belirten Bulut, iktidarın ÖTV, KDV, benzin, motorin, vergi ve harçlara yaptığı fahiş zamlarla bütçe açığını vatandaşın sırtına yüklediğini kaydetti. Üç kuruş maaşa evini geçindirmeye, kirasını ödemeye çalışan vatandaşın kemerinde sıkacak delik kalmadığını kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

“Her felakette akla ilk gelen vatandaşın fedakârlık yapması oluyor. İktidar, sel oluyor, deprem oluyor, dayanışma kampanyası altında vatandaşa IBAN atıyor. Vurun abalıya misali ekonomik krizin ağır faturasını vatandaşa yüklüyor. Kamu özel iş birliği ile vatandaşın iliğini sömüren müteahhitlere ise vergi affı getiriliyor. Bu firmalara en az 128 kez vergi ve harç indirimi yapılmış, 5’li çeteye on sekiz yılda en az 220 milyar dolarlık ihale verilmiş. Fedakarlık yapan neden hep vatandaş oluyor da müteahhitler olmuyor? Neden hep ezilen dar gelirli oluyor?

MÜTEAHHİTLERİN SÖZLEŞMELERİNDE İNDİRİM YAPILSIN

Havalimanlarının, yolların, köprülerin inşaat maliyetlerini devletten aldıkları garantilerle çoktan çıkaran müteahhitlere verilen “dolar garantili” sözleşmeler, neden Türk Lirası’na çevrilmiyor? Garantili projelere verilen yıllık sözleşmelerde neden indirime gidilmiyor.”

İKTİDARIN TERCİHİ SERMAYE

İktidarın tercihini sermayeden ve müteahhitlerden yana kullandığını, vatandaşı ikinci plana ittiğini kaydeden Bulut, iktidarın nimetlerinden yararlanan müteahhitlerin iyice zenginleştiğini, vatandaşın ise ekonomik kriz altında iyice ezildiğini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.