CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI MURAT ÖZTANRIÖVER

CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI MURAT ÖZTANRIÖVER
Yayınlama: 08.04.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – CHP Adana Milletvekili Aday Adayı Murat Öztanrıöver:Memleketimizin ilacı, milletimizin dermanı olacağız

CHP Adana Milletvekili Aday Adayı Murat Öztanrıöver, kızı Selin Öztanrıöver’in de yönetim kurulu üyesi olduğu Adana Eczacılar Odası Başkanlığı’nı ziyaret etti.

ADANA – CHP Adana Milletvekili Aday Adayı Murat Öztanrıöver, sağlıkçıların yaşadıkları sorunları yakından bildiklerini belirterek, ‘’Söz; iktidarımızda memleketimizin ilacı, milletimizin dermanı olacağız’’ dedi.

CHP Adana Milletvekili Aday Adayı Murat Öztanrıöver, kızı Selin Öztanrıöver’in de yönetim kurulu üyesi olduğu Adana Eczacılar Odası Başkanlığı’nı ziyaret etti. Oda Başkanı Mürsel Yalbuzdağ ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Öztanrıöver, ‘’Önümüzdeki süreçte sağlık sektöründe büyük problemler yaşayacağız. Acilen gerekli önlemler alınmaz ise hekimlerimiz ve sağlık personellerimiz yurt dışına göç ediyorlar, yurt içerisinde kalan yetişmiş sağlık personellerimiz ise farklı işlerde çalışıyorlar. Ama kimse merak etmesin önümüzdeki seçimlerde iktidar olduğumuzda, söz; Memleketimizin ilacı, milletimizin dermanı alacağız’’diye konuştu.

Oda Başkanı Yalbuzdağ da özellikle eczacılık fakültesinden mezun olan gençlerin iş bulamadıklarını, devlet kurumlarına atamaların yapılmadığını belirterek, şunları kaydetti:

‘’Örneğin Afat da eczacı istihdamı yok bunu anlamakta zorlanıyoruz.Serbest eczacılar olarak bir çok problemimiz var. Muayene ücretlerini bizlere toplatıyorlar,hem iş yoğunluğumuzu artırıyor hem de vatandaşlarımız nakit ödeme yerine kredi kartı ile ödeme yapmak istiyorlar. Bu durumda biz SGK adına yaptığımız tahsilat için komisyon ödemiş oluyoruz.Kamuda çalışan eczacılarımızın görev tanımlarının yetersizliğinden, kurum içi ücret dağılımında haksızlığa uğruyorlar.

Sorunlarımızı, iktidara da muhalefete de anlatmakta zorluklar yaşıyoruz. Önerilerimizin de dikkate alınmadığını düşünüyoruz.Biz oda faaliyetlerimizde mesleki etik ve faydalılığı ön planda tutuyoruz. Mesleğimiz ve sağlık sektörü ile faydalı işler yapıldığında taktir etiğimiz gibi yanlışlıkları da eleştiriyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.