CHP aklıyla hareket eder

CHP aklıyla hareket eder
Yayınlama: 11.06.2023
A+
A-

TOROS – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün akşamı çıktığı televizyon yayınında seçim sürecine ve yeni dönemde partisinin izleyeceği yola ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonrası ilk açıklamalarını Sözcü TV’de yayımlanan “Liderler Özel” programında yaptı.
Programa Sözcü Genel Müdürü Alişer Delek moderatörlüğünde, Sözcü Gazetesi Yazarı Uğur Dündar, Sözcü Gazetesi Yazarı İsmail Saymaz ve Sözcü Televizyonu moderatörü İpek Özbey katıldı.
Seçim sürecine ilişkin sorulan soruları Kılıçdaroğlu söyle cevapladı: “Yapılan her şey benim açımdan doğruydu. Herhangi bir pişmanlığım da söz konusu değil” diyerek CHP Kurultayı’nın yerel seçimlerden önce yapılacağını dile getirdi.
Bugüne kadar yaptığım çalışmaları öz veriyle yaptığıma inanan birisiyim. Demokrasiyi savunanları Cumhuriyet Halk Partisi bir araya getirdi. Bu bizim siyasi tarihimizde bir ilktir. Oysa bunlar unutuldu, bunların konuşulması lazım.
İktidar olduğumuzda neler yapacağımız konusunda oturup bir yıl çalıştık ve bir mutabakat metni hazırladık hayatın her alanı ekonominin her alana sosyal yaşamın her alanı ile ilgili neleri yapacağımız ortaya koyduk. Yeteri kadar anlattık mı tartışılabilir… ama önemli adımlar attığımızı rahatlıkla söyleyebilirim.
Parti Meclisi üyeleri, MYK üyeleri konuştuk ve şu karara vardık: Evet toplumda bir talep var hukuk kuralları içerisinde kurultayımızı toplayacağız. Eleştirilere baktık, eleştirileri aldık, kurultayın gereği neyse yapılacak, yetkiyi yine partililerimize bıraktık.
Kurultay, yerel seçimlerden önce, bir an önce yapılmalı. CHP Genel Başkanları için adaylık önce gelmez. İlk önceliğimiz ülkemiz, sonra partimizdir. Sonra Genel Başkanlık gelir. ‘Biz nerede kaybettik?’ bu soruya yanıt verilmesi lazım, bunu da değerlendirdik.
Ortaya çıkan tabloyu ağır bir yenilgi tablosu olarak kabul etmeyi doğru bulmam. Kazanamadık doğru ama bunu toplumun önüne ağır bir yenilgi olarak koymak toplumu umutsuzluğa sevk eder,İl başkanları değişecek, ilçe başkanları değişecek herkes değişecek. Kimsenin kazık çakacak hali yok…
CHP’de kişiler önemli değil. Cumhuriyet Halk Partisi diğer partiler gibi değildir. Duygularıyla değil aklıyla hareket eder, bakar ölçer….
Değişimin önünü açtık. Ben kurultayda çıkıp ‘adayım’ demem. Ben bugüne kadar çıkıp adayım demedim. Partinin yetkili organları buna karar verecek. Herkes gelip aday olabilir. Bu Kurultay’da genel başkan da seçilecek.
İlla ben aday olacağım, diğerlerini reddedeceğim diye bir durum yok, bu benim geleneğimde yok. Kişiye endeksli siyaset Cumhuriyet Halk Partisi’nin geleneğinde yok. Değişim çağrısı gayet güzel bir çağrı. Değişmeyen tek şey değişimdir. Bu değişim olacak zaten, bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa öbür gün.
Ben akılcı düşünüyorum. Yerel seçimden önce İBB terk edilmemeli. İstanbul gibi bir kenti Cumhuriyet Halk Partisi kaybetmemeli. Büyükşehir belediye başkanı arkadaşlarımız elbette genel başkanlığa aday olabilir, onlara niye adaysın demem dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.