CANLI CERRAHİ SEMPOZYUMU ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YAPTI

CANLI CERRAHİ SEMPOZYUMU ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YAPTI
Yayınlama: 03.05.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı ev sahipliğinde, Türk Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Derneği (TAOMS) tarafından düzenlenen “Ortognatik Cerrahide Güncel Yaklaşımlar ve Canlı Cerrahi” sempozyumu başarıyla tamamlandı.

Başkanlığını Prof. Dr. Emre Benlidayı, sekreterliğini Doç. Dr. Can Tükel’in yaptığı TAOMS 14. Bilimsel Sempozyumu, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan sempozyum başkanı Prof. Dr. Emre Benlidayı, sempozyum içeriği hakkında katılımcılara bilgi aktardı. Prof. Dr. Benlidayı, “Anabilim dalımız ilk kez 2006 yılında TAOMS’un düzenlediği bir sempozyuma ev sahipliği yapmıştı. Ardından 2014 ve 2016 yıllarında ülkemizde bir ilki gerçekleştirerek “Ortognatik Cerrahi Kadavra Kursunu” düzenlemişti. Bugün de siz değerli katılımcıların katkılarıyla bu etkinliğin ev sahipliğini yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi. Ardından Türk Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sancar Ataç ve Ç.Ü Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Yoldaş sempozyumla ilgili görüşlerini aktardılar.

Sempozyumun ilk gününde, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden ve Azerbaycan’dan gelen katılımcılara alanında yetkin çene cerrahisi uzmanı akademisyenler bilgi ve deneyimlerini aktardı. Sempozyumun ikinci gününde, Prof. Dr. Emre Benlidayı ve ekibi tarafından gerçekleştirilen “Çift Çene Ortognatik Cerrahi Ameliyatı” canlı olarak yayınlandı.

Canlı Cerrahi ile Çift Çene Ortognatik Ameliyatı Katılımcılara Eşsiz bir Deneyim Sundu

Çene cerrahisi alanında en zor ameliyatlardan biri olan ve ülkemizde sayılı çene cerrahları tarafından yapılan “çift çene ortognatik cerrahi ameliyatı” üniversitemizin olanakları kullanılarak Prof.Dr. Emre Benlidayı ve ekibi tarafından canlı olarak gerçekleştirildi. Katılımcılar canlı yayında yapılan çift çene ortognatik cerrahi ameliyatını baştan sona büyük bir ilgiyle izleyerek, ameliyat sırasında istedikleri soruları sorarak ve katkıda bulunarak eşsiz bir deneyim yaşadılar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.