Ç.Ü.’de ‘Design Exchange’ etkinliği

Ç.Ü.’de ‘Design Exchange’ etkinliği
Yayınlama: 27.08.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü ve Güney Kore Pukyong Ulusal Üniversitesi Marina Tasarım Eğitimi Araştırma Grubu (Pukyong National University BK21 MADEC Marina Designeering Education Research Group) işbirliği ile “Design Exchange” temalı Uluslararası Tasarım/Değişim Sergisi ve Seminer/Konferans etkinlikleri düzenlendi.

Design Exchange etkinlikleri kapsamında Çukurova Üniversitesi Adana’ya gelen konuk araştırma grubu ilk olarak Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’i ziyaret etti. Araştırma grubunu Senato Toplantı Salonu’nda ağırlayan Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesi ile Güney Kore Pukyong Ulusal Üniversitesi arasındaki eğitim işbirliği çalışmalarının artarak sürmesi temennisinde bulundu.

Çukurova Üniversitesinin yaptığı çalışmalarla bilime koyduğu katkılardan söz eden Rektör Prof. Dr. Tuncel, araştırma grubunun sorularını da yanıtladı. Ziyaret esnasında her iki üniversite arasında yapılması planlanan ve devam eden iş birliktelikleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Etkinlik 2 Gün Sürdü

“Design Exchange etkinliklerinin ilk günü İç Mimarlık Bölümü’nde sergi açılışı yapılırken ardından İç Mimarlık Bölümü ve araştırma grubu arasında etkinlik belgesi imzalanırken, Teknokent’te düzenlenen seminerde İç Mimarlık Bölümü ve Marina Tasarım Eğitimi Araştırma Grubu akademisyen ve araştırmacıları sunumlarını gerçekleştirdi.

Etkinliğin ikinci gününde ise, Ramazanoğlu Konağı’nda İç Mimarlık Bölüm paydaşlarının tanıtım sunumlarının da yapıldığı etkinlik kapsamında ayrıca Adana Müzesi ziyaret edildi.

Adana Müzesi fuaye alanında gerçekleşen Çukurova Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin projelerinden oluşan ‘Interior Design in Historical Places’ sergisinin açılışı ile devam eden etkinlik, yapılan şehir turu ile sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.