ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AĞUSTOS AYI MECLİSİ BAŞLADI

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AĞUSTOS AYI MECLİSİ BAŞLADI
Yayınlama: 08.08.2023
Düzenleme: 08.08.2023 21:37
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı birinci oturumu bugün gerçekleşti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yerine meclis toplantısına vekaleten Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik başkanlık yaptı. Meclis üyeleri görevlerine yeni atanan AK Parti Adana İl Başkanı Ozan Gülaç’ı, Adana Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkanvekili Vedat Gündoğan’ı görevlerinde başarılar diledi.

Kentin bekleyen sorunlarının olduğunu belirten Adana Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Vedat Gündoğan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e mecliste yaptığı konuşmada çağrıda bulunarak, “İki aydır burada göremiyorum. Keşke gelseydi. Kamuoyunda sürekli dile getirdiği konuları burada da dile getirseydi” diyerek tepkisini gösterdi.

Gündoğan , Adana Büyükşehir Belediye yönetiminin devletin gönderdiği memur maaşlarını  ödemediğini söyledi. ‘Bunun çok büyük bir suç olduğunu’ iddia ederek, soruşturma geçirebileceklerini belirtti.

“Birlik Olma Zamanı”

AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Vedat Gündoğan, “El birliği ile bu sorunları nasıl çözeriz? diye konuşurken, sayın Çetin Çukurova’da bir imar konusunu gündeme getirdi. İmarla ilgili bu meclise geldiğinde de söylemiştik; “Sayın Çetin, sizin gündeme getirdiğiniz imar sorunu sokaktaki vatandaşın mağduriyetini ya da onlara dönük bir iyileştirmeyi içermiyor olmasına rağmen gelin bu işten vazgeçin” dedik. Deprem bölgelerindeki yıkılan binalar, yeni açılan imar bölgelerinde biz etüt çalışmalarını yapalım hep beraber imarla ilgili konuya bu meclis bu katkıyı koyar dedik. Bu algıyı düzeltin dedik. Ama algıyı düzeltmek yerine ısrarla ‘Cumhurbaşkanına çağrıda bulunuyorum. Cumhur İttifakı Meclis Üyelerine ayar versin” dedi. 

Gündoğan konuşmasını Çukurova Belediyesi üzerinden devam etti; “CHP ve İYİ Partili arkadaşlar buradalar. Bu meclis çatısı altında size ayar verdirecek hangi çalışmalarda bulunduk. Kaldı ki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1,5 yıl önce imarla ilgili aldığı maksimum yükseklikle ilgili aldığı kararda Cumhur İttifakı olarak, Çukurova Belediye Yönetiminin getirdiği 66,5 metre yükseklikte getirdiği bir noktayı, dedik ki, “Hayır! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karar aldı. Yüreğir, Sarıçam’ı da kapsayan tüm kentte 51,5 metreye indirdik. Bunu bu meclis yaptı. Ama, o meclis bu kararı aldığında Çukurova Belediyesi 66,5 metre yükseklikte bir yer getirmişti. Bunun cevabını da duyduk. ‘Deprem öncesiydi’ dediler. Biz bir deprem kuşağındayız. Biz bugüne kadar belediye başkanları olarak deprem kuşağında olduğumuzu unutarak kulelere müsade edeceğiz, sonrasında deprem sonrasında farklı bir gündem oluşturmak ve manipülasyon yapmak için gündem oluşturmayı doğru bulmuyorum. Kaldı ki, Çukurova Belediyesi’nden gelen teklifi herkes bilir. Bir belediye başkanı veya bir bölgede tamamen kat sınırlaması gibi gelen bir uygulama sadece bir plan notuyla gelir mi?” diyerek, ne olduğunu bilmedikleri bir kararı bizden beklemesinler diyerek tepki gösterdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.