Bulut, “Sıcağı yedikçe buğdayın verimi düşüyor”

Bulut, “Sıcağı yedikçe buğdayın verimi düşüyor”
Yayınlama: 01.06.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Çukurova çiftçisinin sorunlarını dinlerken, Adana’ya biçim yapmaya gelen biçerdöver operatörüyle ilginç bir diyalog gerçekleştirdi. Adana’ya 17-18 yıldır gelip biçim yaptığını belirten biçerdöver operatörü, buğday taban alım ve biçerdöver biçim fiyatının açıklanmadığı için çiftçinin mahsulünü biçtiremediğini kaydetti.

BUĞDAY TARLAYA DÖKÜLÜYOR

CHP’li Bulut’un “Adana’daki buğday hasat zamanında, biçerdöver de var ama seni çağırmıyorlar. 3-5 gün geçtiğinde verim düşmeyecek mi?” sorusunu “Verimi geçti zaten buğday yere akıyor, tarlaya dökülüyor. Sıcağı yedikçe buğdayın verimi düşüyor. Vatandaş biçtirip tüccara götürse 2 kuruş veriyor. Maliyetini, gübresini, mazotunu, açıkladığı zaman temelli zarar girecek. Bir daha ekebilir mi çiftçi? Ekemez. Fiyat açıklansa hemen tarladan ürününü kaldıracak” diye yanıt verdi.

TARIM BAKANI ADANA’YI SEVMİYOR

Adıyaman’da buğday hasat ücretinin açıklandığını ama Adana’da hala açıklanmadığını söyleyen, biçerdöver operatörü, “Adana’da fiyat açıklanmadığı için de Adıyaman’a gidemiyorum. Demek ki Tarım Bakanı, Adana halkını sevmiyor” ifadelerini kullandı.

TARIM BAKANI ADANALI O YÜZDEN Mİ SEVMİYOR?

CHP’li Bulut’un “Tarım Bakanı Adanalı o yüzden mi sevmiyor? Sorusunu da “Ben bilmem” diye yanıtladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.