“BU YOLDA MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEKTİR”

“BU YOLDA MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEKTİR”
Yayınlama: 28.11.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adana’da Yeni Adliye’de Katleşinin 8. Yıl dönümünde Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’yi anmak ve yargı süreci ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için Adana Barosu basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasını Baro Genel Sekreteri Av. İlker Mengü metni okudu.

Baro Genel Sekreteri Av. İlker Mengü, “Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 tarihinde, bundan tam 8 yıl önce, Diyarbakır İlinin Sur İlçesinde, tarihi Dört Ayaklı Minare’deki tahribatı kamuoyu ile paylaşmak ve kültürel mirasa sahip çıkmak için açıklama yaparken katledildi. Tahir Elçi gerçek bir insan hakları savunucusuydu. Birçok faili meçhul cinayetlerini, yakılan köyleri ve orada yaşanan hak ihlallerini incelemek üzere oluşturulan tüm heyetlerde yer almış bir kişiydi” dedi.

Av. Mengü Tahir Elçi’ den bahsetti; “Tahir Elçi aynı zamanda bir avukattı ve bir avukat olarak birçok faili meçhul cinayetin ve gözaltında kayıp olaylarının aydınlatılması, faillerin bulunması için büyük bir mücadele verdi. Tüm hayatını cezasızlıkla mücadeleye adamış bir avukattı. Bu nedenle uzun bir dönem Diyarbakır Barosu Başkanlığı yaptı.”

Av.Mengü, “Tahir Elçi’nin katledilmesinden bu yana 8 yıl geçti. Ancak maalesef ki yargı aşamasında yine büyük bir cezasızlık söz konusu. Uzun bir soruşturmanın sonucunda çok geç açılan bir davada, esası araştırmaktan kaçan bir Mahkeme heyeti ve duruşma tarihleri çok ileri tarihe atılarak davayı zamana yayma çabaları… Yargı mercileri ne yazık ki aradan 8 yıl geçmiş olmasına rağmen hala üzerine düşeni bugüne kadar yapmadı. Bizler Adana Barosu, insan hakları savunucuları ve Tahir Elçi’nin arkadaşları olarak, katledilişinin 8. yıldönümünde Tahir Elçi davasının aydınlatılmasını istiyoruz. Gerçek failler ortaya çıkarılsın, cezalandırılsın istiyoruz. Bu yolda mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.