BU YIL BALIK SEZONU İYİ GEÇMİYOR

BU YIL BALIK SEZONU İYİ GEÇMİYOR
Yayınlama: 08.07.2023
Düzenleme: 18.07.2023 16:01
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal /Sevil Çakmak- Adana Yumurtalık ilçesinde balık satarak geçimlerini sağlayan esnaf, bu yıl balık sezonunun iyi geçmediğini söyledi. Bilinçsiz avlanma yüzünden denizlerde balık kalmadığını belirten balıkçılar, var olan balığın fiyatlarının da yüksek olduğunu, bu yüzden de vatandaşların balığa rağbet etmediklerini söyledi.

Adana’nın Yumurtalık ilçesindeki esnaflardan biri olan 26 yıldır balıkçılık yapan Kemal Tosun, balık avlarken nelere dikkat edilmeli, bu işlere yeni başlayan balıkçılar nelere dikkat etmeli ve balık fiyatlarının pahalı olmasından bahsetti.

Balık fiyatların yüksek olması yüzünden alım gücünün azaldığını belirten Tosun, “Yumurtalık’a tatil için gelen insanlar Dalyana giderek ya da balık tutabilecek yerlere giderek olta ve ağ atıyorlar. Bunun sonucunda bilinçsiz avlanma ortaya çıkıyor. Normalde küçük olan balığı yakalanmaz ama bizim insanlarımız acımasız, önüne geleni yakalıyorlar sonra bizlere balık kalmıyor. Geçen sene balık çoktu, ucuzdu ama bu sene balık olmadığından balık fiyatları pahalı olduğu için millet de balık almıyor. Balık fiyatları yükselince bizim işlerimizde düşmeye başladı. İnsanların alım gücünün düşmesi ile zaruri bir ihtiyaç olan balık artık sofralarda yerini alamıyor” dedi.

Kemal Tosun konuşmasını sonlandırırken bu mesleğe yeni başlayanlara ve başlayacak olanlara ufak bir tavsiyede bulundu; “Dürüst ve temiz olun. En önemlisi de sabırlı olun.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.