Bu Sebze Türü Aslında Sizi Kilo Verme Hedeflerinizden Geri Tutuyor Olabilir

Bu Sebze Türü Aslında Sizi Kilo Verme Hedeflerinizden Geri Tutuyor Olabilir
Yayınlama: 05.08.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın- Sebzeler uzun zamandır dengeli ve besleyici bir diyetin temel bir bileşeni olarak selamlanıyor ve çok çeşitli sağlık yararları sunuyor. Temel vitaminler, mineraller ve diyet lifi ile dolu, genel refahı desteklemede çok önemli bir rol oynarlar. Bununla birlikte, uzmanlar kilo verme alanını araştırdıkça, belirli bir sebze türü incelemeye alındı ​​ve kilo yönetimi hedefleri üzerindeki potansiyel etkisi hakkında sorular ortaya çıktı. Bu keşifte, bu özel sebze türü ile kilo verme çabaları üzerindeki etkisi arasındaki potansiyel ilişkiyi ortaya çıkarıyoruz.

Vücudunuza ağırlık ekleyebilecek bu tek tür sebzeyi öğrenmek için Kilo kaybı söz konusu olduğunda nişastalı sebzelerin diyetimizden çıkarılması gerekenler olduğunu ortaya çıkardı.

Nişastalı sebzeler, besleyici ve lezzetli olmalarına rağmen, yüksek karbonhidrat içerikleri nedeniyle kilo yönetimi üzerinde etkili olabilir. Temel vitaminler, mineraller ve diyet lifi sunarken, nişastalı olmayan sebzelerden daha fazla karbonhidrat içerirler. Bu karbonhidratlar, kan şekeri seviyelerinde bir artışa katkıda bulunabilir, bu da potansiyel olarak insülin yükselmelerine ve ardından yağ depolanmasına yol açar.

“Patates, tatlı patates, mısır ve bezelye gibi nişastalı sebzeler, büyük miktarlarda tüketildiğinde veya yüksek kalorili soslar veya pişirme yöntemleriyle hazırlandığında potansiyel olarak kilo alımına neden olabilir. Nişastalı sebzeler, olmayanlara kıyasla daha fazla kalori yoğun olma eğilimindedir. -yapraklı yeşillikler ve turpgiller gibi nişastalı sebzeler. Nişastalı sebzelerin büyük porsiyonlarının tüketilmesi, daha yüksek kalori alımına katkıda bulunabilir, bu da diğer besinlerle yeterince dengelenmediği takdirde kilo verme çabalarını engelleyebilir,” diye belirtiyor Keller, nişastalı sebzelerin kalori yoğunluğuyla ilgili olarak.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.