BPW Kadınları’nın “DAHA DİJİTAL, DAHA GÜÇLÜ ÇALIŞTAYI” sona erdi

BPW Kadınları’nın “DAHA DİJİTAL, DAHA GÜÇLÜ ÇALIŞTAYI” sona erdi
Yayınlama: 30.11.2022
A+
A-

Anemon Otel Çelem Restaurant’ın ev sahipliği yaptığı organizasyonda BPW Adana İş ve Meslek sahibi Kadınlar Derneği’nin AB Un Women Kadın Birimi’nden aldıkları hibe projesinin kapanış toplantısı çok değerli isimleri buluştu.

HABER:SERDAR AKIN-EDA ARSLAN

 

ÜCRETSİZ EĞİTİM SERTİFİKASI

BPW Adana İş ve Meslek sahibi Kadınlar Derneği’nin AB Un Women Kadın Birimi’nden aldıkları hibe projesinin “Daha Dijital Daha Güçlü” çalıştay ve kapanış toplantısında Başkan Sinem Özgen eğitmenlere hitap ederek, 1 Yıldır devam eden projede şimdiye kadar 35 eğitim ve motivasyon videolarının Türkçe ve İngilizce çekilerek www.bpwadana.com adresine yüklendiğini ve yüzlerce kadına bu eğitimlerle şimdiden ulaşıldığının haberini verdi.Özgen, 7 yıl boyunca bu internet sitesinde olacak videolarla daha da çok kadının hayatına dokunacaklarının altını çizerek,  tüm kadınlardan www.bpwadana.com sitesinden bu eğitimleri izlemelerini ve videoları izledikten sonra ücretsiz  eğitim sertifikalarına sahip olabileceklerini belirtti.

SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ

Görevlerini büyük bir inançla ve layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Özgen, “Konumuzda asıl mesele şu; biz ne yaptığımızın, ne kadar önemli bir sorumluluk yüklendiğimizin bilincindeyiz. Biz insanlığa, kadınlara, kız çocuklarına tasavvur edilemeyecek kadar büyük bir hizmet etme şansı bulduğumuza inanıyor, bunun önemini anlamış bulunuyoruz. Gönüllü olarak üstlendiğimiz bu görevi inançla ve layıkı ile yerine getireceğimize güvenimiz tamdır. Başkan olarak derneğimizin misyonuna, vizyonuna uygun tüm kadınları BPW Adana Ailesi’nde görmek istiyoruz. Kadınların gelişmesi için birlikte hareket etmenin toplumda derin izler bırakmasına şahitlik etmeye hazırız.”dedi.

PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİLER

Yapılan toplantıda başarılı çalışmalarından dolayı eğitmenler Pırıl Sönmez, Burçin Yalçın, Zeynep Özçelik, Emine Saraç, Uğur İzgi, Burcu Büyükbayram, İlknur Arslan, Neriman Demirci, Burcu Nur Cingöz, Şemsi Yaşar, Fırat Yapıcı, Pınar Ezici, Yusuf Ziya Halefoğlu, Caner Palandökenler, Figen Selluncak, Enes Şahin,Taylan Özkuzucu, Necati Ulaştırıcı, İlkay Yeter, Esra Adamak, Nazan Koluman, Nazmi Özer, Esin Parlak, Nesrin Çıtırık, Cüneyt Evrüke, Şakir Akdemir, Melek Onbaşı, Zihneti Emre, Ayşe Atay, Elif Uzun, Mehmet Karan ve Furkan Parlak’a  plaketleri Dernek Başkanı Sinem Özgen tarafından teslim edildi.

Ayrıca Başkan Sinem Özgen,  2021-2024 yönetim kurulu üyeleri olan Kadriye Yuvacı, Hilal Ulaştırıcı, Saime Uzungünay, Sezer Kapucu, Belgin Çobandağ ve Çiğdem Gülşen’e ve bu projede büyük destekleri olan BPW Adana üyeleri Esra Adamak ve Zeynep İşigüzel’e plaket takdimi yaptı.

BPW ADANA’DA NE ZAMAN KURULDU

BPW Adana olarak dernek hakkında bilgi veren Başkan Özgen, “Derneğimiz tüm dünya kadınlar ile bir ağ içerisinde olabilmek ve işbirliğini geliştirebilmek amacıyla kökeni 1919’a dayanan BPW International (Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu) üyesi olma ayrıcalığına sahiptir.BPW Adana İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği 2009 yılında kurulmuştur. Kuruluş amacı kadınların her türlü ayrımcılığa karşı güç birliği yapması, iletişim ağlarını güçlendirmesi, ulusal ve uluslararası paydaşlar ile çalışarak bir ağ oluşturması ve liderlik potansiyellerinin artırılmasıdır. Kuruluş amacı, Türkiye ve dünyada farklı seviyelerde yaşanan ve toplumsal cinsiyet rollerine dayalı fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak ve böylece kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi karar mekanizmalarında var olmalarını sağlamak üzere topluma rehberlik etmek ve nihayetinde barış dolu bir dünyaya ulaşmaktır.”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.