BOŞA DEĞİL, ŞAMPİYONLUĞA “KÜREK” ÇEKTİLER

BOŞA DEĞİL, ŞAMPİYONLUĞA “KÜREK” ÇEKTİLER
Yayınlama: 16.06.2022
A+
A-

 

ÇEAŞ Anadolu Lisesi kürek sporunda Türkiye şampiyonu oldu. ÇEAŞ’ı bu başarıya taşıyan süreci ve hissettikleri duyguları ÇEAŞ’tan bir eğitimci şu duygu dolu satırlarla paylaştı. İşte ÇEAŞ’lı eğitimcinin, hırs, azim ve inanç taşıyan duygu dolu satırları:
AŞK’LA YAPILAN HER İŞTE OLDUĞU GİBİ KAZANDIK
ÇEAŞ Anadolu Lisesi yüzünü göle dönüp, öğrencilerine alışılmışın dışında, farklı bir spor dalında eğitim verebilme öngörüsü ile uzun bir yolculuğa çıktığında Türkiye Şampiyonu olacağını bilemezdi.
Öğrencilerimize kürek eğitimi verip onları kürek sporu ile tanıştırmaya karar verdiğimizde Türkiye Şampiyonu olmak bir yana bu işin aşka dönüşmesini hayal ediyorduk. Aşkla yapılan her işte olduğu gibi Kürek sporu gittikçe büyüdü ve bizleri hayalini bile kuramadığımız hedeflere götürdü.
Oldukça amatör şekilde ve sıkıntılarla çalışmalarımıza başladık. Çalışmalarımızı sürdürürken her geçen gün profesyonelleşme küçük adımlar attık.
Öğrencilerimizle bir ekip olup takım ruhuyla hareket ettik .
GÖL KIYISINA KAYIKHANE KURDULAR
2019 yılında çalışmalarımızı Adana geneline yaymak, bu sporu Adana’ya tanıtmak, aynı zamanda da Adana’mızın tanıtımına kürek sporu ile katkı sunabilmek ve daha da profesyonelleşmek adına Adana Kürek ve Kano Spor Kulübünü kurduk. Okulumuzun yan tarafında bulunan göl kıyısındaki alana kurduğumuz kayıkhanemiz ve sosyal alanlarımızla eğitim faaliyetlerine devam eden Adana Kürek ve Kano Spor Kulübümüz; 7-15 yaş arası çocuklarımıza ücretsiz kürek ve kano eğitimi vermektedir.
Yoğun çalışmalar sonucu yazdığımız “Sağlığa Kürek Çek” Projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunduk ve bakanlık tarafından kabul edilip onaylanması ile kayıkhanemize gerekli olan bazı ekipmanları temin ettik.
Kayıkhanemizin ve ekipmanlarımızın olması bizi işimize daha da motive etti ve sporcu yetiştirme amacımızı gerçekleştirmek için çalışmalarımıza hızla devam ettik. Çocuklarımızı sokaktan ve dijital ortam bağımlılığının olumsuz davranışlarından uzaklaştırıp spora yönlendirmek için çaba sarf ettik. Çalışmalarımızla okulumuzun içine hem kara antrenmanlarımızı yapmak hem de öğrencilerimizin boş zamanlarını daha etkili kullanmalarını sağlamak için bir fitness salonu da inşa ettik.
ÜLKEDE KÜREK SPORUNU TANITMA MİSYONU DA ÜSTLENDİLER

Öğrencilerimizin yoğun çalışmaları, istekli olmaları ve başarı arzusu; 2018 yılında Deniz Küreği kategorisinde, okulumuza, kız takımının Türkiye Şampiyonluğunu, erkek takımının ise Türkiye 2.liğini getirdi. 2019 yılında da çalışmalarımızı devam ettirdik ve Deniz Küreği kategorisinde erkek takımımızdan Türkiye Şampiyonluğu, kız takımımızdan ise Türkiye 3.lüğü başarıları geldi. Bu süreçte kendi yetiştirdiğimiz öğrencilerimizle katıldığımız ulusal yarış olan Akdeniz Kupası’nda Türkiye 3.lüğü başarımız da vardır. 2020 yılı TRT EBA LİSE TV yaz okulu programları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığımızın görevlendirmesiyle ülke genelindeki çocuklarımıza kürek sporunu tanıtma amaçlı ders videoları çekimleri yaptık.
Bir ekip işi olan kürek sporunda, COVİD-19 Pandemi sürecinde Dünyadaki her şey olduğu gibi bizlerde olumsuz etkilendik. Kürek yarışları İl ve Türkiye düzeyinde düzenlenemedi. Biz fiziki çalışmalarımıza ara versek de zihinsel olarak sürekli çalışıyor, ekibimizle online da olsa sürekli görüşüyorduk.
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı faaliyetlerimizin fiziki olarak da yürütülebileceğinin habercisiydi. Çalışmalarımıza tüm konsantrasyonumuzla başladık. İşimizi aşka dönüştürdük. Gece gündüz demeden çalıştık.
Yoğun çalışmalarımız meyvelerini Sapanca’da düzenlenen Türkiye Şampiyonasında verdi. Yarışmaya katılmak İçin yola çıktığımızda bin bir zorluk ve bir de büyük kazayı atlattık ama PauloCoelho’nunda dediği gibi,
‘’Gideceğin yoldan eminsen engeller “dinlenme noktan” olmaktan öteye gidemez…’’di. Atlattığımız büyük kaza bizler için sadece bir dinlenme noktası oldu. Yarışma günü hava durumu beklenin ötesinde kötü olmasına rağmen ÇEAŞ Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonu oldu. Daha önce gösterilen başarının tesadüf olmadığını emeğin, gayretin, çalışmanın mutlaka bir mükafaatı olacağını bizzat yaşayarak gördük.

İŞTE ŞAMPİYON TAKIM SPORCULARI
A GENÇ ERKEK TÜRKİYE ŞAMPİYONU
ÇEAŞ Anadolu Lisesi
B GENÇ ERKEK TÜRKİYE 2. Si
ÇEAŞ Anadolu Lisesi
B GENÇ KIZLAR TÜRKİYE 2. Si
Kürek takımımız Türkiye Şampiyonu olarak adını tarihe altın harflerle yazdırdı.
Covid-19 pandemi süreci öncesi Türkiye Şampiyonu olan okulumuz geleneğini sürdürdü ve yine kürsünün en üstünde yer aldı.
Okulumuzu, Adanamızı Türkiye’nin zirvesine taşıyan Kürek Antrenörümüz ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz; Tekin Müştekin’e ve aşağıda isimleri yer alan Kürek Takımlarımız sporcularını kutluyoruz:

ÇEAK ANADOLU KÜREK TAKIMLARI
Erkek A Takımı
Çağatay Harputlu
Mete Kıvanç Kayış
Ömer Talha Ateş
ERKEK B TAKIMI
Ömer Mete Zengin
Ahmet Melih Çilingir
Ali Arda Yıldırım
İbrahim Eren Demir
KIZ B TAKIMI
Zeynep İlbaysözü
Ayşe Ece Özgenç
Meriç Ergöktaş
Ceren Çelik
Aysu Dağ
İrem Nevruz
Sudenaz Kılıçoğlu

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.