“Boğulmayı önlemek için çok mücadele ettim”

“Boğulmayı önlemek için çok mücadele ettim”
Yayınlama: 08.06.2022
A+
A-

 

TOROS-Adana Sualtısporları İhtisas ve Yüzme Kulübü Başkanı Mehmet Ali Bozkır, Toros TV’de ‘Spor Sayfası’ programına katıldı. Gazeteci Hamza Güngör’ün sorularını yanıtlayan Başkan Bozkır, “Adana’da boğulmayı önlemek için çok mücadele ettim” dedi.
‘Çocuklar boğulmasın, anaların yüreği yanmasın” projesinin Adana’daki baş mimarı olan Mehmet Ali Bozkır, bu onurlu mücadelesinde Adana Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Aytaç Durak ile Adana Gençlik ve Spor İl eski müdürü Tuncer Akdoğan’ın kendisine büyük bir destek verdiğini kaydetti.
DALIŞ KURSLARI AÇTIM
Adana Sualtısporları İhtisas ve Yüzme Kulübü Başkanı Mehmet Ali Bozkır, Adana’da defalarca dalış kursu açtığını ve kursa katılanların çok başarılı olduklarını anlattı. Sualtı sporlarının Adana’da gelişmesi ve kalkınması için büyük bir mücadele verdiğine dikkat çeken Bozkır, “Bana birçok isim destek verdi. Bu isimlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İL MÜDÜRÜ ÇİNTİMAR’DA IŞIK GÖRDÜM
Geçtiğimiz günlerde Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ile bir araya geldiğini belirten Başkan Bozkır, “Yıllardır Sualtısporlarında Adana’da geriledikçe geriledik. İl Müdürü Çintimar ile önemli bir toplantı yaptık. İl Müdürü Çintimar’da ışık gördüm. Kentimizde yeniden sualtısporlarının ayağa kalkması için çalışacağız. İl temsilciliği döneminde yaptıklarımı herkes gördü ve takdir etti. Bu başarılarımı yeni dönemde de devam ettirmek adına elimden geleni yapacağım” şeklinde konuştu.
SUALTISPORLARI CANLANMALIDIR
Adana’da Sualtısporlarının canlanması gerektiğini dile getiren Bozkır, “Birçok branşta önemli işler yaptık. Bu spor çok maliyetli bir spordur. Yapılması için herkes taşın altına elini sokmalıdır. Sualtısporlarının daha iyi bir konumda olması beni çok mutlu eder. Çünkü, bu spor için çok şeyler yaptım. Yerinde sayması beni çok üzüyor” diye konuştu.
ÇOCUKLARA HAVUZA GİTMESİ SAĞLANMALIDIR
Yazın sarı sıcağında denize ve yaylaya gidemeyen çocukların havuza gitmesinin sağlanması gerektiğine dikkat çeken Başkan Bozkır, “Bu konuda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile ilçe belediye başkanlarımıza büyük bir sorumluluk düşmektedir. Çocuklarımız için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız her şeyin en iyisini hak ediyorlar” ifadesini kullandı.
DSİ YETKİLİLERİN KAPISINI HER ZAMAN ÇALDIM
Kanallarda çocukların boğulmaması için DSİ yetkililerinin her zaman kapısını çaldığını hatırlatan Başkan Bozkır, “Kanalda boğulan çocuklar beni fazlasıyla etkiledi. Her yıl yüzlerce çocuğumuz boğuluyordu. Yüzme havuzu sayıları artı ve çocuklar kanalda yüzmekten vazgeçti. Aileler çocuklarını sürekli takip etmeli ve kanala gitmemeleri için ellerinden geleni yapmalarını bekliyoruz” diye konuştu.
BU İŞTEN MADDİYAT BEKLEDİM
Yıllardır sporun ve sporcunun yanında olan Mehmet Ali Bozkır, “Bu işten bir maddiyat beklemedim. Hep severek yaptım. Hem cebimden para harcadım, hem de mesaimi harcadım. Ömrüm yettiğince sporumuza destek ve katkılarım devam edecektir. Her şey gençlerimiz ve sporumuz için” dedi.
SUALTISPORLARINDAN SONRA YÜZME
Sualtısporlarından sonra yüzme kulübüne de takımına eklediğini bildiren Başkan Bozkır, “Kentimizin değerli bürokratlarından İzzet Kasap çocuklarımıza en iyi şekilde yüzme öğretiyor. Bende imkanlarım dahilinde çocuklarımızın yanında olmaya çalışıyorum. Yüzme sporunun daha iyi yerlere gelmesi için elimden geleni yapacağım” şeklinde konuştu.Haber: Eda ARSLAN

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.