“BİZİM KURTULUŞ KOŞUMUZ ARTIK TÜRKİYE’DE DEĞİL DÜNYA’DA KONUŞULUR OLDU”

“BİZİM KURTULUŞ KOŞUMUZ ARTIK TÜRKİYE’DE DEĞİL DÜNYA’DA KONUŞULUR OLDU”
Yayınlama: 05.01.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Ümit Gül – 14.Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu 21K, 10K ve Halk Koşusu düzenlenecek. Kurtuluş Yarı Maratonu 7 Ocak 2024 Pazar günü yapılacak. Adana Büyükşehir Belediyesi’nde Taş Bina Toplantı Salonunda maratonla ilgili basın toplantısı gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yapılacak maraton hakkında şu ifadelere yer verdi; “14. koşa koşa yarınlara sloganı ile düzenliyoruz. Uluslararası Adana kuruluş yarı maratonu koşusu Türkiye ve Dünyanın tarihi itibarı ile yılın ilk yarı maratonu koşusudur. Yani 2024’dün ilk maraton koşusu  ve her yıl da öyle oluyor. 21 km yarı maraton 10 km çocuk koşusu  ve halk koşusu olarak 4 koşu organizasyonu bir arada gerçekleştiriyoruz. Yarı maratonu 21 km güzergah Adana’nın tarihi turistlik görmesi gereken yerlerden oluşuyor.  2016 Brezilya olimpiyat şampiyonu 3000 bin metre kategoride bizimle birlikte olacak. Depremzede vatandaşlarına destek olmak amacıyla Fransa’dan buraya gelen Claude Cazes bizimle birlikte koşacak. Bu yıl katılımcı sayısı 2672 bunlar resmi ama kalabalığı görüyorsunuz. Geçen seneki 2000 kişinin altındaydı ama görüntü itibarıyla 3000 kişinin üstünde var. Muhtemelen mevcut yerel  halkta orada gelip koşuyor.”

Zeydan Karalar, “Sporla birlikte sosyal faaliyette sağlamak istiyorum. Bize katılan ve her sene birlikte Spor İl Müdürlüğüne ve ön temsilcisine sevgili Kadriye Aka, Serdar Kadıoğluna teşekkür ediyoruz. Hakikaten bizim kurtuluş koşumuz artık Türkiye’de değil Dünya’da konuşulur oldu” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.