“BİZ BU KRİZLERİN ÇOKLU HALİNİ YAŞIYORUZ”

“BİZ BU KRİZLERİN ÇOKLU HALİNİ YAŞIYORUZ”
Yayınlama: 29.04.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Çağlacan Kurt – Adana Eğitim Sen Binasında KESK MYK Üyelerinin Katılımıyla, 1 Mayıs konulu basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda katılımcı katıldı. Basın metnini KESK MYK Üyesi Erdal Karakuş okudu.

KESK MYK Üyesi Erdal Karakuş, konuşmasını yaparken şu ifadelere yer verdi; “Bizler, emeği ile geçinenlerin iyiyi, güzeli, umudu yaşatmaya ve büyütmeye ihtiyacımız her geçen gün biraz daha artıyor. Kendi yarattıkları krizin faturasını biz emekçilere, ezilenlere ve hatta doğaya ödetmek isteyen vahşi bir kapitalizm dünyayı adım adım yok oluşa sürüklüyor. Evet bir kriz var ama bu kriz sömürüyü, baskıyı, talanı normalleştirmek için bir gerekçe olarak kullanılıyor. Ülkemizde ise biz bu krizlerin çoklu halini yaşıyoruz. Krizin sirayet etmediği hiçbir yaşam alanı kalmadı.”

Erdal Karakuş, “Bizleri yok sayıp kapı kulu olarak görenlere, gerçek enflasyonun yarısına bile denk gelmeyen TÜİK enflasyonuyla ekmeğimizi küçültenlere, çalışırken yoksulluk, emeklilikte sefaleti dayatanlara, fakirden alıp zenginin kasasını dolduranlara, mülakat sistemi ile torpilin kapısını sonuna kadar açarak, liyakati ortadan kaldıranlara, ayrımcılığı, kadrolaşmayı, yandaşlığı devlet politikası haline getirenlere, güvencesiz istihdamı yaygınlaştıranlara, kamu reformu diye performans sistemi dayatarak kadın istihdamını artırmanın tek yolunu cinsiyetçi iş bölümünü sürdürmekte, kadının esnek, güvencesiz, kısmi zamanlı işlerde çalıştırmakta ısrar edenlere, rant için kentlerimizi, doğamızı beton yığınına çevirenlere, depremleri, afetleri toplumsal yıkıma dönüştürenlere” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.