Bilimsel Eczacılığın 184’üncü Yılı Adana’da kutlanıyor

Bilimsel Eczacılığın 184’üncü Yılı Adana’da kutlanıyor
Yayınlama: 12.05.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) -Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Genel seçim nedeniyle erken yaptığımız 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Gününü bu yıl “Bilimin Işığında, Toplumun Kalbinde, İlacın Olduğu Her Yerde Eczacı” teması ile kutluyoruz.” dedi.

ŞİFA DAĞITMAYI GÖREV BİLDİK

Sabah Saatlerinde Atatürk Parkında bir araya gelen ADEO Yönetimi, CHP Adana Milletvekili Ecz. Burhanettin Bulut, ÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eda Kumcu ve yardımcıları, Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, İlaç Dağıtım Kanalları Temsilcileri ve eczacılar Adana Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtına çelenk koyup, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okudu.

Adana Eczacı Odası Toplantı Salonunda Yönetim Kurulu adına Basın Açıklaması yapan Başkan Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Bilimin Işığında, Toplumun Kalbinde, İlacın Olduğu Her Yerdeyiz. Ülkemizde bilimsel eczacılığın temellerini oluşturan ilk eczacılık sınıfının kurulduğu ve ilk eczacılık dersinin verildiği tarih olan 14 Mayıs 1839’dan bugüne tam 184 yıl geçti. Biz eczacılar, 184 yıldan bu yana bilginin ve şifanın adresi olduk. Toplumun bütün kesimlerine, bilimin ışığında, her türlü koşulda kesintisiz şifa dağıtmayı görev bildik.”

FEDAKÂRLIKLARIMIZ ECZACIYI TOPLUMUN KALBİNE YERLEŞTİRDİ

Biz Eczacılar, pandemi döneminden doğal afetlere kadar her olağanüstü koşulda halkımızın yanındaydık. Pandeminin zor koşullarında eczanelerimizde, hastanelerde ve diğer görev alanlarımızda, ilaç eczacılık hizmetlerinin kesintisiz olarak sürmesi için fedakârca çalıştık. Toplum sağlığı açısından üstlendiğimiz kritik roller, pandemi ve afetler gibi acı tecrübeler ışığında kamuoyu tarafından daha fazla görünür hale geldi. Meslektaşlarımızın her koşulda gösterdiği bu fedakârlık karşılıksız kalmadı, eczacıyı toplumun kalbine yerleştirdi.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.