Basra sıcaklarına şelale serinliği

Basra sıcaklarına şelale serinliği
Yayınlama: 12.08.2023
A+
A-

(İHA) – Adana’nın Saimbeyli ilçesinde bulunan doğal tabiat parkı, Basra sıcaklarında vatandaşları doğal şelaleleri ile serinletiyor.

Toroslar’da kışın eriyen karların oluşturduğu doğal kaynak suyu ile çam ve asırlık çınar ağaçlarının bulunduğu Obruk Şelalesi, Basra sıcaklarından kaçan vatandaşlara serinleme imkanı sunuyor. Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçeleri de serin havasıyla Adana ile çevre il ve ilçelerden vatandaşların akınına uğruyor.

Obruk Şelalesi’ni gezmeye gelen Havva Durmuş, “Osmaniye Kadirli ilçesinden Obruk Şelalesi’ni gezmeye geldik. Sıcaktan kaçıp gelenler tavsiye etti, biz de çocukları alıp geldik. Doğası ve suyu güzel. Çocuklar ve aile ile gezenler için birebir bir piknik alanı” dedi.
Cumali Solak ise, “Saimbeylim, Obruk’a ilk defa geliyorum. Arkadaşlarım bahsediyordu, merak edip geldik. Arkadaşlarımızla sıcaktan kaçıp buraya serinlemeye geldik. Şelalesi, doğası harika. Farklı il ve ilçelerden gelenler de vardı. 6 kişiyiz, kamp yapmaya geldik, geziyoruz. Böyle doğa ve huzurlu serin yerleri keşfetmek güzel” diye konuştu.

Mesire yeri olarak düzenlenen bölge, başta il merkezi olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda ziyaretçinin sezon boyunca ilgi odağı oluyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.