BAŞKAN KOCAİSPİR KADIN SANAYİCİLERLE BULUŞTU

BAŞKAN KOCAİSPİR KADIN SANAYİCİLERLE BULUŞTU
Yayınlama: 20.02.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) Cumhur İttifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde kadın sanayicilerle buluştu.

AOSB Kadın Sanayiciler Platformu Başkanı Ayça Çelik Gözek’in rehberliğinde düzenlenen toplantıda konuşan Kocaispir, Türkiye’de kadınların her alanda hayata katılımlarında önemli mesafeler kat ediğini söyledi.

Başkan Kocaispir, kadın sanayicilerin Adana ekonomisine değer ve emek kattığını vurguladı. Kentin ekonomisine yön veren kadınlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kadın girişimcilerin ve sanayicilerin ekonomiye katkılarının altını çizen Başkan Kocaispir, bu tür toplantıların kadınların iş dünyasındaki varlığı ve başarılarını daha görünür kılmak adına önemli olduğuna dikkat çekti.

Toplantı, kadın sanayicilerin sektörde karşılaştıkları zorlukları, başarı hikâyelerini ve sektöre dair öngörülerini paylaştıkları bir platform olarak işlev gördü. Ayrıca, kadınların iş gücüne katılımını artırmaya ve onları desteklemeye yönelik politika ve projelerin geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

HAYATIN HER ALANINDA KADIN DOKUNUŞU ARTMALI

Toplantıda konuşan Başkan Kocaispir, Adana’nın sanayi ve ekonomi alanında daha da güçlenmesi için kadın sanayicilerin önemli bir rol oynayacağını ve bu buluşmanın, kadınların ekonomideki yerini güçlendirmeye yönelik atılan adımlardan biri olduğunu vurguladı.

Türkiye’de kadınların her alanda hayata katılımlarında önemli mesafeler kat ediğinin altını çizen Başkan Kocaispir; “Son dönemlerde kadınlarımızın, ekonomik, sosyal, kültürel ve sanatsal hayata katılımlarında ülkemizde çok önemli mesafeler kat edildiğini görüyorum. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın hakkını teslim etmek gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda alan açmıştır. Bizim bu toplantıda vurgulamamız gereken ana başlık ise hayatın her alanına dokunan kadınlarımızın bu dokunuşlarını nasıl daha çok artırılabileceğimiz üzerine olacak.” dedi.

“KADIN DOSTU BELEDİYE ANLAYIŞIYLA HİZMET VERİLECEK”

AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık ise siyasetin bir iddia işi olduğunu belirterek, “Biz inanıyoruz ki Adana, Türkiye’de kadınların yaşamak isteyeceği bir il olacak. Kadınların en fazla mutlu olduğu il Adana olacak. Çünkü Sayın Başkanımız belediye hizmetlerinde ‘Kadın Dostu Belediye’ anlayışıyla hizmet verecek. Adana’da artık geceleri aydınlatılmış sokaklarda güvenle yürüyeceğiz.” diye konuştu.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Kadın Sanayiciler Platformu Başkanı Ayça Çelik Gözek ise platformun kuruluş amacı hakkında bilgi verdiği konuşmasında destekleri için Başkan Kocaispir’e teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.