Başkan Erdem, “Kurtuluşumuzun 102. Yıldönümü kutlu olsun”

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, 5 Ocak Adana’nın, 6 Ocak Ceyhan’ın kurtuluş yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını vurguladı

Başkan Erdem, “Kurtuluşumuzun 102. Yıldönümü kutlu olsun”
Yayınlama: 04.01.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, 5 Ocak Adana’nın, 6 Ocak Ceyhan ilçesinin Kurtuluş Günü’nü kutladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyaya örnek bir mücadeleyle kurtuluşa giden yolun ilk taşlarını döşediği Adana ve Ceyhan’ın 102.

Kurtuluş yıldönümlerini kutlamanın onurunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Erdem, “Ne mutlu ki Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız. Ne mutlu ki; Adanamızın, Ceyhanımızın kurtuluşunun 102. Yıldönümüne ulaştık. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak. Bizler de şehirlerimiz, ilçelerimiz için, hemşehrilerimiz için Atatürk’ün gösterdiği amaçlar doğrultusunda, ilke ve devrimleri ışığında durmadan yürüyecek, durmadan çalışacağız” diye konuştu.

“ADANAMIZ, CEYHANIMIZ HEPİMİZE EMANET”

Başkan Hülya Erdem, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tüm yurtta ateşlenin kurtuluş meşalesinin haksızlığa inat tüm vatandaşları etrafında birleştirdiğini kaydetti.  102 yıl önce emperyalizmin boyunduruğunu kabul etmeyen ve zulme sessiz kalmayan Adana ve Ceyhan halkının birlikteliğin, vatan savunmasının en güzel örneğini gösterdiğini söyleyen Başkan Erdem, “Çok yoğun ve çetin geçen mücadelenin ardından bir çok şehit veren Adanamız ve Ceyhanımız, hepimize emanet. Anadolu’da medeniyetlere ev sahipliği yapmış güzel Adanamız ve Ceyhanımız için canlarını hiçe sayan başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit ve gazilerimizi, saygı, minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz” dedi.

Atatürk’ün bahşettiği Türkiye Cumhuriyeti’nde hep birlikte, kardeşçe ve barış içerisinde yaşamanın en büyük şiar olması gereğine dikkat çeken Başkan Hülya Erdem, “Hiç kimseyi ötelemeden, insani değerleri ön planda tutarak hep birlikte geleceğe güvenle bakabilmenin yollarını aramalıyız. 5 Ocak ve 6 Ocak tarihleri, Adanalıların, Ceyhanlıların onur ve gurur günüdür. Şehrimizin, ilçemizin ve ülkemizin birliği ve bütünlüğü için, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacak, daima çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“BİRLİĞİMİZ, BÜTÜNLÜĞÜMÜZ DAİM OLSUN”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş destanına ilham olan Adana ve Ceyhan topraklarında sevgi, saygı ve hoşgörünün hakim olmasını dileyen, bu uğurda yoğun bir emek harcadıklarını dile getiren Çukurova’nın tek, Ceyhan’ın ilk ve tek kadın Belediye Başkanı Hülya Erdem, “Kurtuluşumuzun 102. yıldönümünde de yüzümüzü aydınlığa dönerek gelecek nesillere daha iyi bir memleket bırakma çabamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Birliğimiz, bütünlüğümüz, dirliğimiz daim olsun” dedi.

Başkan Erdem, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehrini, ilçesini ve ülkesini savunmuş, toprağa düşmüş ama asla eğilmemiş, tüm kahramanları sevgi, saygı ve minnetle andı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.