Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, CHP’li belediye başkanlarına yönelik başlatılan gözaltı operasyonlarına sert tepki gösterdi. Özellikle Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin gözaltına alınmasını “halk iradesine açık bir saldırı” olarak nitelendiren Doğan, “Bu operasyonlar Adıyaman’a yapılmış bir hakarettir” dedi.
“Depremin en karanlık günlerinde halkın yanındaydı”
6 Şubat depremleri sonrasında Tutdere’nin halkın yanında olduğunu hatırlatan Doğan, “O karanlık günlerde bir saniye bile halkı yalnız bırakmayan, her çadırda, her sokakta, her enkaz başında halkla omuz omuza duran bir ismi bugün gözaltına alıyorlar. Abdurrahman Tutdere, bu halkın gözünde yalnızca bir belediye başkanı değil; umudun, inancın ve yeniden ayağa kalkmanın simgesidir” ifadelerini kullandı.
“47 yıl sonra CHP’ye kazandırılan şehir hedef alınıyor”
1977’den sonra ilk kez CHP’ye kazandırılan bir şehirde bu sürecin yaşandığını dile getiren Doğan, “Adıyaman’da halk 47 yıl sonra CHP’ye belediyeyi emanet etti. 4 milletvekilinin tamamı AKP’li olan bu şehirde halkın yarısından fazlası Tutdere dedi. İktidar işte tam da bu birliği hazmedemedi. Gözaltı kararı siyasi bir intikamdır, başka bir açıklaması yoktur” dedi.
“Halka hizmet etmek suç haline geldi”
Sözde “suç örgütü” iddialarıyla yalnızca CHP’li belediyelerin hedef alındığını öne süren Doğan, “Ortada bir iddia varsa, bu iddianın ucunda sadece muhalefet değil, iktidara yakın bazı isimler de var. Ama nedense gözaltılar hep CHP’li başkanlara yapılıyor. Aziz İhsan Aktaş isimli bir şahsın beyanlarıyla sabaha karşı evlere baskın yapılıyor. Aynı kişinin ilişki içinde olduğu AKP’li belediyelere neden dokunulmuyor? Bu bir adalet değil, sindirme operasyonudur” diye konuştu.
Doğan, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Adıyaman halkı, Abdurrahman Tutdere’ye sadece bir belediye değil, kaderini teslim etti. O da bu sorumluluğu gece gündüz çalışarak, halkın derdine derman olarak yerine getirdi. Ve şimdi cezalandırılıyor. Çünkü artık bu ülkede halka hizmet etmek suç haline geldi. Ama biz susmayacağız. Tutdere halkın iradesidir, umut ışığıdır. Bu kumpaslar, bu operasyonlar ne Adıyaman’ı yolundan döndürebilir, ne de bizleri yıldırabilir.”