BAŞKAN BİLAL ULUDAĞ’DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN BİLAL ULUDAĞ’DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI
Yayınlama: 29.08.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Ağustos ayının Türk Tarihi açısında zaferler ayı olduğuna vurgu yapan Başkan Uludağ mesajında, Türk tarihinin altın sayfalarının yazıldığı Ağustos ayı içerisinde, Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi ve Anadolu topraklarının korunmasını sağlayan Büyük Taarruza kadar birçok zafere imza atıldığına vurgu yaptı.

Başkan Uludağ mesajında “  Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından bir olan Büyük Taarruz Zaferi’nin 101. yılını kutladığımız bu günde, bu zafer bizlere göstermiştir ki tarihi şanla şerefle dolu bu aziz milletin, birlik ve beraberliğinin önünde hiçbir güç duramayacaktır. 30 Ağustos Zaferi, aziz Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığa olan inancının en önemli göstergesi olmuştur” ifadelerini kullandı.

30 Ağustos 1922’de kazanılan bu destansı zaferle, Türk Milletinin kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp atarak, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiğinin altını çizen Başkan Uludağ, aradan geçen 101 yılda kazanılan zaferin hala ilk günkü gibi hafızalardaki tazeliğini koruduğunu belirtti.

Başkan Uludağ mesajında şunları söyledi “  Tarihi şanla şerefle dolu aziz milletimiz için, Ağustos ayı zaferler ayıdır. Selçuklu Devletinden Osmanlı İmparatorluğuna kadar yüzyıllar boyu bu aya nice zaferler sığdıran Türk Milleti, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ düsturu ile Büyük Taarruzla kazanılan 30 Ağustos Zaferi ile bu toprakların ebedi Türk Yurdu olarak kalacağını ilan etmiştir. Bu vesile ile 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, vatanın bağımsızlığı için savaşıp can veren bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum”.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.