BAŞKAN BAŞMAN: “ALTIN GELDİĞİ YERİ UNUTMASIN”

BAŞKAN BAŞMAN: “ALTIN GELDİĞİ YERİ UNUTMASIN”
Yayınlama: 25.04.2024
Düzenleme: 25.04.2024 09:11
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman altın fiyatlarındaki yaşanan değişimler hakkında görüşlerini Toros Gazetesi’ne değerlendirdi.

Ekonomik nedenlerden ötürü satışlarda düşüş olduğunu söyleyen Başkan Başman, “Vatandaş tasarruf amaçlı kar marjımızın düşük altın satın alıyor. Altının kendisinden bir kazancımız yok” dedi.

“SALI GÜNÜ ONS ALTIN ÇOK ANİ BİR DÜŞÜŞ YAŞADI”

Başkan Oğuz Başman konuşmasında altın fiyatlarındaki son durumdan bahsederek şu ifadeler yer verdi:

“Altın fiyatlarına birkaç açıdan bakmak lazım. Yani sadece İsrail ile Gazze’nin çatışması veya Rusya ile Ukrayna’nın çatışması ile bakmamak lazım. Hindistan’ın altın talebi, Çin’in pandemiden ötürü ticareti durdurup yeniden her şeyde normale döndüğünde yeniden talep yaratılması yani ticaret normale döndüğünde sanayileşmiş dev ülkeler hem altın talebi hem de Hindistan gibi, bizim gibi, Ortadoğu ülkeleri gibi takı ve yatırım amaçlı altına rağbet edenlerin yeniden taleplerin canlandırmaları fiyatların bir şekilde yükselmesine neden oluyor. Ancak son zamanlarda Amerika’da faiz konusunda bir takım görüş farklılıkları çıktı. Faizin yeniden yükseleceği ya da böyle kalacağı şeklinde bütün bunlar doları ve dolayısıyla da onsu etkileyen şeyler. Salı günü ons altın çok ani bir düşüş yaşadı. Fiyat 2500 TL’ye kadar geriledi. Bu ciddi bir düşüş. Ama şu an yeniden toparlanmaya başladı. Altın özetlememiz gerekirse geldiği yeri unutmasın. Hatta yaz döneminde 3000 TL’ye çıkmasını bekliyoruz. Çünkü onsda hareketlilik bütün ekonomistlerin pozitif anlamda görüşlerinden kaynaklanıyor.”

“İNSANLAR GELECEKTEKİ YATIRIM İÇİN GÜVENLİ LİMAN OLARAK ALTINI GÖRÜYORLAR”

Altın fiyatlarındaki yaşanan yükselmeye rağmen vatandaşların hala altını yatırım aracı olarak kullandıklarını söyleyen Başkan Başman,  “1. yatırım aracı döviz ve altın olmaya devam ediyor. Hükümetimiz bu konuda bazı tedbirler aldı. Kota koyma gibi, vergilendirme gibi belli firmalara yetki verme gibi ama yine de insanların altına talebi var. İnsanlar gelecekteki yatırım için güvenli liman olarak altını görüyorlar ve altına yatırıyorlar.  Biz kuyumcuyuz, bizler ekonomist değiliz, borsa yatırım uzmanı değiliz ama yıllara dayalı tecrübelerimiz var. Meslek olarak da bu konuda uzman gördüğümüz, görüşlerine güvendiğimiz insanların bu konudaki kritiklerini okuduğumuz zaman 3000- 3500 TL’ye yükselme yaşanacağını belirtiyorlar. Onlar bu doğrultuda. Eğer ons altın 2500$ geçerse 6.500 TL’yi geçer. İç piyasada dövizin böyle kaldığını kabul ediyorum. Dövizde yükselirse 3500 diyebilirim artık” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.