Başkan Akay’dan “Zafer” mesajı

Başkan Akay’dan “Zafer” mesajı
Yayınlama: 30.08.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 30 Ağustos 1922 tarihinde “Zafer” ile son bulan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle ulusun bağımsızlığından ve özgürlüğünden, vatanın bütünlüğünden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiğini vurguladı.

Akay, “Bağımsızlık ve özgürlük ruhunun verdiği güç ve güvenle ulusumuzun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, aynı azim ve kararlılıkla, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği bilim ve akıl yolundan geleceğe ilerliyor. Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Başkan Akay, 30 Ağustos Zaferinin 100.yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında Büyük Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan Anadolu’ya geçerek başlattığı Kurtuluş Mücadelesinin 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle ‘zafer’e ulaştığını anımsattı.

Elde edilen zaferle tarihin hiçbir döneminde esaret ve işgal altında yaşamayan ulusun bağımsızlığını ve özgürlüğünü yeniden elde ettiğine işaret eden Başkan Akay, “Ulusumuzun onurlu ve halkı mücadelesi zaferle sonuçlanmış; bağımsızlığını ve özgürlüğünü tüm dünyaya ilan edip Başkomutanımız Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyetimizi kurmuştur. Demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ve ulumuzun sonsuza dek sürecek ve anlatılacak kahramanlık destanı olan 30 Ağustos Zaferi, bağımsızlığımıza, özgürlüğümüze, vatanımıza yönelik her tehdide karşı yolumuzu aydınlatan ışığımız olmaya devam edecektir. Bağımsızlık ve özgürlük ruhunun verdiği güç ve güvenle ulusumuzun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni aynı azim ve kararlılıkla, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık hedefine taşıma yolunda kararlılıkla ilerliyoruz. Ulusumuzun küllerinden yeniden doğmasını sağlayan 30 Ağustos Zaferini canlarıyla, kanlarıyla kazandıran başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Zafer Bayramımız kutlu olsun. ”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.