Barut, “Tarıma 101 milyar liralık yatırım yapı ayrılmasını kabul etmiyoruz”

Yayınlama: 24.01.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Resmi Gazete’de yayınlanan 2024 Yılı Yatırım Programında tarıma ayrılan 101 milyar liralık payın oldukça yetersiz olduğunu söyledi.

Meclis’te yatırım programına ilişkin eleştirilerini sıralayan Barut, Adana’ya da yatırımlardan gereken payın verilmemesine tepki göstererek, “Ülkenin kaynaklarını yatırıma değil yandaşlarına aktarmaktan sorunlara çare bulamıyorlar” diye konuştu.

“ÇÖZÜM GETİRMEZ, DAHA DA DERİNLEŞTİRİR”

Türkiye Büyük Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda bu yılın yatırım programıyla ilgili konuşarak tarıma ve Adana’ya ayrılan paya itiraz eden Ayhan Barut, “Resmi Gazete’de yayınlanan 2024 Yılı Yatırım Programında tarıma ayrılan 101 milyar lira var olan sorunlara çare üretmeyeceği gibi, yatırımla, üretimle ve gelecekle ilgili çözüm olmayacaktır. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamında sorunlara çare bulması gereken AKP iktidarı, aksine hareket ederek problemleri daha da arttırmaktadır. Ülkenin kaynaklarını yatırıma değil yandaşlarına aktarmaktan sorunlara çare bulamıyorlar. Uyarılarımız dikkate alınmalı, tarım başta olmak üzere kamu yatırımlarında etkin çözümler üretilmelidir” dedi.

“ADANA’YA 4 MİLYAR LİRA”

Bu yılın yatırım programıyla ilgili olarak, “Ülkemizin AKP eliyle nasıl batırıldığını gösteriyor” diyen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları ifade etti:

“Maalesef bu yılın yatırım programında tarıma ayrılan pay sadece 101 milyar lira. Bu paydan ise Adana’ya yalnızca 4 milyar lira düşüyor. İmamoğlu Yedigöze Sulama Projesi 2028 yılına kadar bitmeyecek görünüyor. Hayvancılık yatırımında bu yıl maalesef Adana bulunmuyor. Adana, ne yazık ki kamu yatırımlarından hak ettiği payı bir türlü alamıyor. Bu AKP’nin eseridir. Adana’nın ülkeye yön veren tarımı çökertilirken, on binlerce insanı istihdam eden fabrikaları kapatıldı. Yetmezmiş gibi Adana Havaalanı’nın kapatılacağı gündeme geliyor.  Biz Adana’ya daha fazla yatırım yapılsın diye uğraşırken kentin değerlerini yok edenler sandıkta hesap verecek! Az kaldı, sonucu görecekler, halkımız hesap soracak.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.